LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

1 April

2 reacties

Slechte aprilgrap vandaag. Die had niemand kunnen verzinnen: je hoeft niet naar school, die is dicht...En toch gebeurt het allemaal. Gelukkig is de situatie voor ons wel aanvaardbaar. Behalve dan dat we onze kleinkinderen niet zien. wel via foto's en filmpjes en met de telefoon kunnen bellen. Thuiswerken, als we geen zin hebben doen we niks. De boodschappen, daar hebben we onze kinderen voor. Er wordt gewandeld door manlief de polder in , gefietst, genoten van de lammetjes en het jonge groen. 
Maar ik denk ook veel aan de ouderen die binnen moeten blijven ,geen bezoek kunnen ontvangen. Dat moet toch vreselijk zijn, wij gingen dagelijks bij moeder langs. gezelligheid stond bovenaan. Ze leeft niet meer helaas. Maar ik kan me de gevoelens van al die mensen goed voorstellen.

We kunnen nu ook niet naar ons chalet. Vorige week waren we er nog even en hadden toen het gras geknipt, maar de caravan zelf nog niet 'zomerklaar' gemaakt. Want er kon nog nachtvorst komen.. Dit is wel wat anders, we mogen er nu niet heen. Wij zijn best geluksvogels, wonen prachtig aan het water, hebben een zonnig balkon, mooie omgeving.. maar je zult in de stad wonen en snakken naar het zomerseizoen in je vakantiehuis. vooral voor de kinderen, straks in de meivakantie zal het bar tegenvallen. Maar het komt weer goed, dat roepen we steeds. En hopelijk is dat zo.

De media hebben genoeg te melden deze dagen, helaas teveel over dat nare onderwerp, ik ga het niet noemen. Eigenlijk had ik veel liever dat het komkommertijd  was voor de journalisten. Dat ze van alles uit de kast moeten halen om de krant vol te krijgen.

Deze foto maakte ik jaren geleden bij de voorbereiding van ons jaarlijkse mosselfeest op de camping.. Veel werk, heel gezellig. Altijd in week 31, in de zomer. Ik maak me hier niet ongerust over of het door zal gaan, want we waren na ruim 25 jaar toch l gestopt. er kwam een ander feest voor in de plek.

En zoals ik al zei: Het komt allemaal goed !!!

2 reacties

Natuurlijk komt het goed! Alleen hoe lang dat nog gaat duren, is zeer ongewis. Maar voor mij is er dan altijd mijn atelier waar ik de tijd kan doorbrengen. Al schilderend is de dag voorbij voor ik 't weet. Voor jullie is dat, zo te lezen, ook het geval. Maar voor vele anderen, zoals de ouderen die geen bezoek mogen ontvangen? Dat lijkt inderdaad heel erg.

Toos van Holstein

01 April 2020 om 13:09

Naar de Oosterschelde met de auto,er komen daar veel schepen en scheepjes langs zelfs een mosselschip, zaad uitzetten (dat weet ik niet) ?

Groeten Jopie van Jannie

wijari

01 April 2020 om 19:37

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.