LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

In de kast...

1 reactie

Soms lijkt het of er een bom ontploft is in mijn kasten en laden. Om de zoveel tijd wordt alles keurig gesorteerd, maar op zeker moment , ik denk weleens dat het door een bepaald virus komt, gebeurt er iets in mijn opbergruimtes. Dan ligt alles scheef, dingen die niet bij elkaar horen zoeken elkaar op, er liggen spulletjes waarvan ik dacht dat ik die al had weggegooid, kortom, het is een georganiseerde puinhoop. Dat betekent dan meteen dat ik aan de slag moet/wil/gaan om de grootse schade te beperken.

Dus vanochtend dacht ik te beginnen aan ons 'dressoir', ik weet niet eens hoe ik die kast officieel moet noemen. De planken daarin liggen vol met foto-albums, mappen met krantenknipsels, konterfeitsels van eigen hand zoals verhalen en gedichten, maar ook herinneringen. Alles wat bewaard werd en dat, zoals vanochtend weer bleek, zo vers is dat ik het langer bekeek dan ik wilde.

Ik schiet dus niet op. Maar er zitten ook zoveel mooie dingen tussen de verdrietige zaken. Vooral de foto-albums die na het overlijden van moeder bij ons terecht kwamen. Zij had ook zo'n kast , met daarin die albums die met grote regelmaat op de salontafel lagen . Er zitten nogal wat lege plekken, zo te zien aan de beschadigde pagina's heeft iemand foto's eruit gepikt. Misschien was ik het zelf wel, want op foto's uit je jeugdjaren is te zien hoe je kleinkinderen op je lijken, en dan moet je toch een voorbeeld hebben. Niet eruit halen was beter geweest, want nu liggen de albums toch hier. 

Het is ook nodig om de schuifjes in mijn bureautje te 'deleten', want ik weet zeker dat ik genoeg leesbrillen heb, voor de komende maanden en genoeg elastiekjes om de kerstkaarten die we kregen samen te bundelen.
Hoewel, die hoef ik toch niet te bewaren, die kunnen alvast weg, dat schiet lekker op...  

O jeetje, ik vergeet dat er ook nog mappen staan die nagelopen moeten worden. 't Is maar gelukkig dat ik niet meer werk, dus heb ik tijd zat om verder te gaan met mijn 'kastenstelsel'... 

Ik ga nu eerst even de krant lezen, over een rommeltje gesproken. Vergeleken bij al het nieuws zijn zelfs mijn kasten goed op orde. Het wordt tijd dat de verantwoordelijken in de wereld eens hun boeltje op ruimen. 

 

1 reactie

Een mooie beschrijving van wat mij ook af en toe overkomt.

Toos van Holstein

26 February 2020 om 11:52

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.