LEVENSGENIETER

Leer luisteren, het is een KUNST.

Grootste, meeste, langste.

1 reactie

Indertijd toen ik als correspondente voor de krant werkte, genoot ik altijd van de berichtjes die ik schreef over de hoogste zonnebloem, de zwaarste pompoen, de raarste aardappel, grootste tomaat etc. Want ik had dan meteen voor de komende editie van de krant ook weer een berichtje. Er waren immers altijd mensen die na het lezen van het verhaaltje met een overtreffende trap van die zonnebloem, pompoen, aardappel of tomaat kwamen. En liefst met foto erbij. Er kwam dus een soort competitie op gang. Dat was leuk.

Deze week kreeg ik hetzelfde gevoel toen ik op Faceboek een foto plaatste van een eekhoorn die in de tuin bij onze kinderen in Tholen was gesignaleerd. En ik schreef dat eekhoorns niet op eilanden te vinden zijn.. En daar kreeg ik een berg reacties op. Want het bleek dus dat er in Tholen op verschillende plekken Knabbels en Babbels te zien zijn, in tuinen , langs de weg in bossages. Dus die eekhoorn in de tuin bij Rommerswael was niks bijzonders! 

Jammer genoeg krijg ik de foto van 'onze' eekhoorn niet geplaatst bij mijn blogje. Anders reageerden jullie wellicht ook, want Zeeland heeft zoveel eilanden, en daar zouden dan geen eekhoorns zijn. Nu moet ik zeggen dat we in de halve eeuw dat we op Schouwen onze vakantie doorbrengen daar ook nooit van die leuke beestjes met pluimstaarten zagen. 

Nu ik dit schrijf denk ik, wie weet...laughing. Enfin, heb ik weer een onderwerp voor een volgend blogjesmile!

 

1 reactie

Heerlijk toch, om die competitiedrift mee te maken. Wie weet kun je nog eens een regionale Zeeuwse Eekhoorntjes Teldag in het leven roepen.

Toos van Holstein

14 January 2020 om 22:46

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.