LEVENSGENIETER

GELUK IS VERDRIET DAT EVEN UITRUST.

Wat kan er veel gebeuren in een week...

1 reactie

Dit plaatje, dit advies, zo belangrijk in deze tijd. Zeker als het bij het vallen van de avond regenachtig is... Scholieren komen soms laat uit school, dan is het al donker aan het worden, en gaan net zo goed 's morgens al vroeg weg, als het nog donker is. En natuurlijk houden de automobilsten rekening met fietsers, maar daar kun je niet vanuit gaan! Dus a.u.b. Lichten Aan! En, mobieltje  in je tas !!! Ook al geeft dat ding licht.

Zo , dat moest me even van het hart. 

En wat er verder deze week allemaal was? Vrijdagavond een gezellige Keutjesavond bij de Heemkundekring waar ik weer een zelf geschreven verhaal mocht voorlezen. Dat werd gewaardeerd, zelfs zo dat ik er een mooi boeket voor kreeg! 

Zaterdag reden we naar onze schoonzus en zwager in Spijkenisse, zomaar, om elkaar weer eens te zien en bij te kletsen. Ze hadden 46 jaren een stacaravan in Sint Maartensdijk, zijn daarmee gestopt. Dus dat 'even aanwippen' is voorbij. Macht kein flaus aus, zoeken we elkaar gewoon op. 

Ik heb steeds bewondering voor mijn schoonzus die zo'n heftige reumavorm heeft, eigenlijk is ze gehandicapt, maar ze gaat gewoon door.. Kanjer!

De andere schoonzus bij wie vorig jaar een been tot boven de knie werd geamputeerd, heeft helaas haar andere been ook moeten verliezen, een tragisch gebeuren als je 86 bent. Ze ligt nu nog te revalideren, en we wachten af hoe het allemaal verder al gaan met hen, hij is nl. ook 88.  En als heel vervelende bijkomstigheid, ze heeft de MRSA-bacterie bij zich. Wat een pech kan een mens hebben.

Gelukkig is niet alles kommer en kwel. De oudste die met zijn gezin  op Lanzarote vakantie vierde is weer terug, we zien elkaar snel. Natuurlijk was er wel contact. Toen ik Raf aan de telefoon had en zei 'dag klein mannetje' kreeg ik van hem te horen, 'ik ben geen klein mannetje, ik ben je grote vriend'. En zo is het maar net!

Als ik naar buiten kijk geniet ik van de prachtige herfstkleuren, het geel van de bladeren lijkt wel licht te geven. Kijk, ben ik toch weer terug bij af.. bij het licht dat de fietsers aan moeten zetten! Ik wens jullie allemaal een zonnig weekend.

1 reactie

't Lijkt me vreselijk om op die manier twee onderbenen te moeten verliezen. Maar gelukkig is er dus toch nog dat licht in de duisternis.

Toos van Holstein

27 November 2019 om 13:36

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.