LEVENSGENIETER

GELUK IS VERDRIET DAT EVEN UITRUST.

Boevin

1 reactie

Nee, dit plaatje is niet origineel, maar er worden af en toe nog wel mensen opgepakt die iets gestolen hebben. Zo las ik vandaag over een mevrouw van 82 die in Sluis iets mee nam wat niet van haar was. en dat hebben we als kind thuis al geleerd, en later op Zondagsschool, dat mag niet, dan mot je in het pliesiekotje, en dan moet je brood met zeep eten...

Ik herinner me een verhaaltje van jaren geleden. Een oudere mevrouw had ook de aandrang gehad iets uit de supermarkt mee te pakken, en ze had niet alleen die aandrang, ze had het ook gedaan.
Ze zat voor de rechter in het beklaagdenbankje, haar man op de tribune, die moest de schande ondergaan. Gelukkig was de rechter iemand die echt recht sprak. Hij vroeg, wat heeft u gestolen ? De vrouw antwoordde: een blik perziken.. Hoeveel  van die vruchten zaten daarin, vroeg de rechter, vier halve, uwe edelachtbare echter. Nou dan veroordeel ik u tot u vier halve dagen opsluiting in een open gevangenis.

Dank u wel, dank u wel, antwoordde de vrouw.

Waarop haar man, vanaf de tribune zijn vinger opstak en zei: meneer de rechter, ze heeft ook nog een groot blik doperwten meegepikt !!!

1 reactie

Een leuk verhaal. 't Zou natuurlijk best interessant zijn om te weten hoe man en vrouw toen op elkaar hebben gereageerd.

Toos van Holstein

30 October 2019 om 13:09

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.