LEVENSGENIETER

Wacht niet op een goede dag, maak er een !!!

Donkere wolken

0 reacties

Donkere wolken pakken zich samen...zo'n zin die aan geeft dat de rust voorbij is, dat we ons vredige leventje kunnen vergeten. 
Gelukkig is dit niet letterlijk zo, ons eigen leventje verloopt goed, we mogen content zijn met alles wat we hebben, en tevreden zijn over dingen die we niet hebben, of hebben gekregen of mee gemaakt.

Een van die dingen is de oorlog. Een item dat dit jaar dikwijls te lezen of te zien is, in verband met de viering/herdenking van de bevrijding van 75 jaar geleden. Dat gaat gevierd worden, dat is logisch. Maar het is ook een moment waarop we stil worden van alle gebeurtenissen die zich hebben afgspeeld in die oorlog. Zelf ben ik van juli 1945, en heb dus geen 'ervaring' , gelukkig maar.

Maar een mens leest boeken, kijkt films en series. We hebben Google en zien/lezen , wanneer we iets meer willen weten over een gebeurtenis, alles tot de meest gruwelijke finesses . Soms heb je spijt dat je het hebt opgezocht. Waar  is een mens toe in staat ? 

Van onze eigen familie van mijn vaders kant, weet ik dat opa Ottevanger een oorlogsslachtoffer was. Niks heldhafigs, echt een slachtoffer. Hij ging nog even , toen de bevolking van Dinteloord ( mijn vaders geboorteplaats) geevacueerd zou worden, zijn zakhorloge ophalen. Hij was dood toen de geailleerden het bombardement uitvoerden. 
Het is een klein verhaaltje in de verhalen rond de oorlogstijd.

We hebben er weinig van geleerd denk ik weleens, desondanks mogen we wel genieten van onze vrijheid . Laten we dat dus ook doen en die donkere wolken, ze hangen er soms ook letterlijk.  

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.