LEVENSGENIETER

GELUK IS VERDRIET DAT EVEN UITRUST.

Augustus

0 reacties

Bedekte hoofden, in Tholen geen apart verschijnsel. Zeker bij het ter kerke gaan. Dikwijls nemen de dames die hoed dan mee in een plastictas, en doen hem later pas op. Jammer, want ze dragen meestal mooie exemplaren.. en staan dan ook mooi. Maar goed , wie ben ik dat ik daar commentaar op kan leveren.
Zelf draag ik nooit een hoofddeksel, geen hoed, of pet, zelfs in de winter ontbreekt bij mij een muts. Ik heb behoorlijk veel haar op mijn hoofd.
Nee, nu niet de opmerking maken 'waar verstand zit, kan geen haar groeien', ik ben die uitzondering waar dat niet zo is.
Maar mijn echtgenoot draagt een pet, moet hij van de arts, omdat zijn hoofdhuid, te weinig haar, doch wel veel verstand, snel geirriteerd raakt. Hij heeft die gewoonte ook overgedragen aan zijn nageslacht, onze jongste kun je tekenen met een pet, en zijn zoon ook weer. Er zijn petten in allerlei kleuren en soorten in de familie.

Het is ook een dankbaar cadeau om te geven , bijv. als iemand eens ver over de brug gaat, zoals schoondochter die een pet uit New York meebracht voor mijn husband. Helaas, op zeker moment was dat ding zoek, overal gezocht , nergens te vinden.
Tot er een foto van een vriend in de eilandelijke krant stond,zijn knappe hoofd was bedekt door de pet uit New York. 

Gevonden! Het hoofddeksel was een keer bij de vrienden blijven hangen na een bezoek. En omdat niemand het petje meepakte, dacht vriendlief, dan zet ik hem maar op. En dan kom je er mee in de krant.. bie Tholense Boys .'t Is toch eeh... Eind goed , al goed.. Gelukkig maar, want na alle hitte die we hadden, zal augustus toch ook wel zomers worden ? En dan moet de pet weer op.

Hoewel, als ik de voorspellingen over het weer in augustus lees, dan wordt het pedt, met dt... We zullen zien. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.