LEVENSGENIETER

GELUK IS VERDRIET DAT EVEN UITRUST.

Sterke mensen

2 reacties

Eind vorig jaar schreef ik over mijn schoonzus van 85 jaar bij wie het rechter been tot boven de knie moest worden geamputeerd, door vaatvernauwingen. Een heel oppassende dame die volgens mij nooit alcohol heeft gedronken of iets van nicotine binnen kreeg, en toch zo'n pech had. Een prothese was geen optie. Na veel weken in revalidatiecentra, diverse verhuizingen, kon het stel, ze zijn al ruim 61 jaar getrouwd en hij is 87, naar een bungalow bij de residentie waar ze woonden. Hun appartement daar was niet rolstoeltoegankelijk , de bungalow wel. En we hebben alle respect hoe zij zich daar redden.
Hij is op en top mantelzorger, zelfs  zoveel dat zij af en toe moppert dat ze ook nog wel wat kan. Uiteraard krijgt ze wel hulp bij wonden verbinden etc. En ze heeft therapie, dat wil ze zelf graag, omdat ze dan beter blijft bewegen , vanuit de stoel, op toilet, in het bed, het lukt allemaal.

Ze hebben een 'licht'gewicht transport stoel aangeschaft zodat ze niet steeds afhankelijk zijn van invalidevervoer en hij haar met hun eigen auto naar het ziekenhuis kan brengen, voor bezoeken aan specialisten.
Omdat we binnenkort een feestje hebben en de afstand erheen een beetje te hoog gegrepen is voor de 87-jarige chauffeur, hebben we vanochtend uitgeprobeerd of ze dan in onze auto kan en zij samen met ons mee kunnen rijden, zodat ze er op dit familiefeest bij kunnen zijn. en ja hoor, ook dat lukte.

We vinden het zo prettig dat na die vervelende tijd in ziekenhuizen, revalidatiecentra etc. het tij toch ten goede is gekeerd. En dat komt vooral ook door hun beiden omdat het sterke mensen zijn die samen hun leven lang van alles hebben aangepakt en opgelost.

De foto die ik hier bij plak is de villa Ostrea, een huis in Jugendstil-stijl, die achter ons (ex)huis staat en waar zij als meisje hard werkte als dienstbode bij een zg. herenboer. Dus ze weet wat werken is...haar leven lang al.  We hopen maar dat het voorlopig goed mag blijven gaan!!

2 reacties

Wat je zegt, sterke mensen! Het is inderdaad knap hoe ze zich op hun leeftijd zo goed mogelijk proberen aan te passen bij de moeilijker omstandigheden. Ik moet veel jongeren dat nog zien doen. En dan daarbij wat steun van de familie is natuurlijk mooi meegenomen. Zet 'm op met z'n allen.

Toos van Holstein

05 June 2019 om 11:28

Daar zijn wij nu ook mee bezig,rijbewijs heb ik weer gekregen voor 5 jaar.Of mijn man het nog krijgt?

Rollater,schootmobiel,alles gelijkvloers,Mariska beginnende dementie.

Sterkte Jopie voor dit sterke echtpaar.

wijari

10 June 2019 om 00:17

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.