LEVENSGENIETER

GELUK IS VERDRIET DAT EVEN UITRUST.

Stille Zaterdag

2 reacties

Stille zaterdag, De dag tussen Goede Vrijdag en 1e Paasdag. Een belangrijk onderdeel in de geloofsbeleving van de christelijke kerken. 
Goede Vrijdag..gisteren spraken we erover met Duitsers. Bij hun wordt deze dag nog als een kerkelijke dag gevierd, bij ons, in Nederland is het een beetje dubieus. De ene istantie is wel vrij, de anderen hebben het dubbel zo druk. En dan heb ik het vooral over de winkels. Daarom kwam ik op Stille Zaterdag.
Een dag waarbij men in stilte  afwacht...? Nee dus. Het is zo overvol in de supermarkten. De kassa draait overuren, dus de cassieres ook . De rijen met mensen , allemaal met veel trek in de heerlijkheden die uitgestald staan in de winkels en overal in de folders en boekjes die weken tevoren in de bus vielen. En trek in het lange weekend, zeker nu er zulk mooi weer afgegeven is.
De bij ons inmiddels bekende  kerstdrukte valt in het niet deze dagen.

Of ik het allemaal af keur omdat ik er zo over schrijf? Nee hoor, want ik doe zelf net zo hard mee. Maar die Stille Zaterdag..die zette me even op mijn plek. Pasen een belangrijke gebeurtenis. Een mens kan zijn opvoeding niet verloochenen.

2 reacties

Foto van de Dikke Toren.Groetjes Jannie

wijari

20 April 2019 om 23:50

Die opvoeding blijft inderdaad belangrijk. Maar we zullen moeten accepteren dat het moderne consumentisme in Nederland de overhand heeft gekregen over al die speciale dagen in die zogenaamde Heilige Week met al die speciale dagen. Ik heb daar beslist niet zoveel meer mee, maar nadenken over de grondslagen van onze cultuur kan natuurlijk nooit kwaad.

Toos van Holstein

24 April 2019 om 13:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.