LEVENSGENIETER

Wacht niet op een goede dag, maak er een !!!

Beauty

3 reacties

Inderdaad, dit is een schoonheid, maar daar wilde ik het niet over hebben, over deze schoonheid. Meer over die van De vrouw.
Want het is immers zo dat wij vrouwen- en ga nu niet zeggen 'ik niet hoor', in ons leven heel wat inspanningen doen om een beetje bij de les te blijven.
En dat kost geld. Veel geld.
Hoe ik dat allemaal weet ? Ik spreek uit ervaring. Want behalve mijn wekelijkse donatie aan de supermarkt, gaat er veel van ons inkomen naar de die winkel die al die make-up verkoopt.
Elke maandag krijgen we een grote, dikke folder binnen. Met heel veel verleidingen. En beloftes. Want, daar gaat het om, veel beloven, weinig geven, doet de vrouw in verlangen leven. Als ik dat nu eens neem? Zou dat helpen voor/tegen mijn rimpels? Die komen wel van het glimlachen, maar toch...
En dan de ervaringen die ik in mijn 73-jarig bestaan al heb opgebouwd.. praat me d'r niet van !! Wat te denken van die keer dat ik mijn grijze haren een kleurtje wilde geven. Mijn wijze kapper had me al gewaarschuwd, ik begin er niet aan, want dat lukt niet met jouw haren. 
Enfin, ik toch zo eigenwijs, een flesje gekocht, en op een avond de sprong in het diepe gewaagd. Wat denk je? Ik had een groen hoofd! Echt groen. Meteen 112 gebeld, in dit geval iemand die  verstand van ontkleuren had, helaas werkte het door haar gegeven advies niet. Ik heb meteen alle flesjes kleurversteviger die ik nog in voorraad ha bij elkaar gekapt, en de andere ochtend kon ik in elk geval naar mijn werk, zonder dat er 'stoplicht' naar me werd geroepen. Wel kreeg ik een bijzondere opmerking: Jopie wat een mooie kleur haar heb je, wat is dat ?

In elk geval heb ik me sindsdien niet meer aan het bijwerken van mijn grijze duivenhoofd gewaagd.

Ik zag in de folder van deze week van die bekende drogisterij (annex 1000-en 1 dingetjes) en advertentie voor het verwijderen van oog make-up: je kreeg er geen wasberenogen van. Dat was een goeie. Want hebben jullie weleens met niet watervaste mascara in de regen gereden op de fiets ? Juist, je ziet er dan inderdaad uit als zo'n poezelig beertje. Tot vermaak van iedereen.
We, of ik in elk geval, gaan stug door met het smeren en verversen van onze (gelukkig) steeds ouder wordende huid. 
En zoals een bekende Thoolse indertijd al zei: hoe minder de beauty, hoe groter de case!!!

Het doet me denken aan die jongen die verkering wilde met een meisje/ toen hij haar vroeg zei ze: jij kunt toch wel een knappe meid krijgen ? En zijn antwoord: ik wil geen knappe vrouw , ik wil jou..!  
Prettige dag allemaal

 

 

 

 

3 reacties

Ik sta zelf ook altijd weer verbaasd over de ongelooflijke hoeveelheid smeer en spuitmiddelen bij de drogisterijen en parfumwinkels. Rijk zijn ze in ieder geval door mij nooit geworden.

Toos van Holstein

07 February 2019 om 12:17

Een mannelijk familielid van mij (nee, geen namen) is ongeveer hetzelfde overkomen. Hij wilde zijn beginnende grijsheid bestrijden. Het resultaat was ook een groene haardos. Hij is toen maar een aantal dagen binnen gebleven.

han44

07 February 2019 om 15:32

Schoonmoeder probeerde het ook eens en de kleur werd,oranje.

wijari

08 February 2019 om 19:49

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.