LEVENSGENIETER

Vriendschap is het cement van het menselijk leven. J. Amyot

December

0 reacties

De laatste maand van het jaar, maar zeker niet de minste. Want er wordt gefeest en gevierd, herdacht, en herinnerd. In elk geval bij ons.
December, de maand van de Goedheiligman. Eigenlijk beginnen de feestelijkheden rond deze Spaanse gast al een paar weken eerder. Maar als je het goed wil doen, is de avond van de 5e december toch belangrijk. Hoewel ik  goed weet dat de ochtend van de 6e december heel spannend was, want zouden Sint & Piet geweest zijn?
Al dat gedoe zoals nu aan de orde is, ik word er eigenlijk helemaal niet goed van. en eerlijk gezegd word ik liever een beetje beroerd van teveel marsepein, of spijs, dan van al die discussie's. Onvoorstelbaar, zoveel agressie rondom een kinderfeest. Maar goed, voor dit jaar zijn we er waarschijnlijk weer vanaf...
Hier in de buurt zag ik al kerstverlichting branden. En zeker op een donkere dag als vandaag heeft dat wel wat. 't Is natuurlijk wel vroeg, maar de commercie springt er met beide benen in. Al wekenlang vallen er folders met kerstmaaltijden op de mat. Je voelt je schuldig als je echt niet van plan bent uren in de keuken te gaan staan om de meest culinaire producten op tafel te zetten op de 24e en 25e december.

Dan was er toch iets anders ? De geboorte van Jezus , dat is het middelpunt. Iedereen is er vrij in om daar iets mee te doen. Ik herinner me de kerstvieringen van de Zondagsschool, en ook gewoon op de kleuterschool-en lagere school. En nu..nu moeten er weer kerstkaarten worden gekocht, en postzegels. Want we willen graag aan iedereen het beste toewensen.

Wij kunnen elke dag werken aan alle goeds voor alle mensen. Maar met kerst lijkt het of dat beter zal gaan, vandaar die wensen.

Wij hebben in de familie ook nog een paar verjaardagen, gaan we vieren, met ons allen. Want dat is zo belangrijk. Samenzijn met iedereen om je heen waar je van houdt. 
En dan heel veel en heel intensief denken aan degenen die in december er niet meer bij zijn. 

December de maand van de geschenken.

December, donkere dagen maar ook met heel veel Licht!

December, eind van het jaar - maar een overstap naar het nieuwe!!!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.