LEVENSGENIETER

Vriendschap is het cement van het menselijk leven. J. Amyot

Zorgen

1 reactie

 Nee, niet het werkwoord zorgen, maar het zelfstandig naamwoord. Daar zitten we mee de laatste tijd. De zus van mijn echtgenoot, 85 jaar oud, moest vorige week vrijdag een beenamputatie ondergaan. Niet niks als je zo oud bent. Sowieso altijd een groot probleem.
Eerst werd nog gedacht aan een amputatie onder de knie, maar de chirurg moest helaas anders beslissen, om nog verdere problemen te voorkomen.

Vaatklachten, daar kwam het door. Suiker is ook een bekende oorzaak als er zoiets moet gebeuren.

Haar 87 jarige echtgenoot heeft haar altijd zo goed verzorgd samen met wondzusters, maar het mocht niet zo zijn. Haar rechter been moest eraf. Nu ligt ze in Bergen op Zoom in het ziekenhuis tot de wond geneest en dan gaat er een nieuw onderdeel van de behandeling beginnen. De chirurg vertelde al dat een prothese op deze leeftijd en met deze locatie geen optie is. Hij sprak zelfs over, nooit meer kunnen lopen dus dan wordt ze echt hulpbehoevend. Gelukkig heeft ze een kanjer van een man die nog , ondanks zijn leeftijd, veel presteert. En ze zullen het samen moeten redden. Ze hebben alleen elkaar. Wij zijn in de buurt om af en toe te helpen. Maar het proces van de amputatie, de pijn, zoals fantoompijn, de therapie, de revalidatie, dat moet ze zelf ondergaan. 

We hebben gelukkig goed contact, we doen ons best. En hopen dat deze ingreep niet voor niets is geweest.

1 reactie

Jammer dat mensen op deze leeftijd nog dergelijke ingrepen moeten ondergaan. 

Vooral nu de ouderenzorg zo enorm is uitgekleed zal het grootste deel van de zorg neerkomen op de echtgenoot en misschien kinderen en buren.

Veel sterkte en moed gewenst  

Maajesteit

27 November 2018 om 15:11

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.