LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Mosseltjes

5 reacties

Het zou voor de 28e keer plaats gaan vinden, het mosselfeest van onze camping. Maar wegens gebrek aan belangstelling is het gecanceld, jammer, maar helaas.
Het was altijd een heel spektakel, waarin heel veel uurtjes zijn gestoken. Onze camping, eigenlijk moet ik zeggen caravanpark, is niet zo groot, meest vaste gasten in stacaravans, waarbij sommigen, zoals wij, al meer dan 45 jaar hun vrije tijd en vakantie hier doorbrengen. Er is tegenwoordig ook veel aanwas van jonge gezinnen, dat is prettig. Want veel campings krijgen teveel senioren, en in Zeeland komen natuurlijk een groot percentage Duitse gasten. Maar hier is het goed verdeeld. 
Dat mosselfeest, altijd week 31, op dinsdag, kostte nogal wat voorbereiding. Want het menu bestond niet alleen uit mossels. Er waren salades, stokbrood, komkommersalade (eigengemaakt) makrelen, hamburgers, sate's, zelf gemaakte kruidenboter, sausjes. Vroeger konden de de bezoekers ook genieten van gerookte paling. Maar dat konden we niet meer leveren voor die prijs.
En dan niet te vergeten waar het om ging:heerlijke mossels, met bijbehorend biertje (tap), witte wijn, allerlei soorten frisdranken.
En de jeugd tot 12 jaar at gratis mee, frites, worst, en ook al die andere dingen  die ik eerder noemde. Nee, natuurijk geen bier en wijn.-. 
20 Euro, p.p zoveel kostte het de laatste jaren , voor dit bedrag werd je zo verwend.
De vrijwilligers, er zijn erbij die al vanaf de allereerste keer gereed staan, werden beloond met een attentie. Jarenlang was dat een plant, want we hadden een fantastische sponsor daarvoor, later werd dat een toepasselijk cadeautje.
Op het hoogtepunt zaten er wel meer dan 175 eters op het sportveld met  zelf meegebrachte tafels en stoelen. Voor alle andere noodzakelijke dingen werd gezorgd door de organisatie. Zelfs voor levende muziek.

Nu blijkt dus dat we niet genoeg aanmeldingen hebben om dit feest uit te kunnen voeren. Er komt nl. best veel bij kijken, ook financieel. En op zeker moment moet je een beslissing nemen, want er moeten spullen worden besteld en daarmee kan niet tot de laatste dag worden gewacht.

We kijken met heel veel plezier terug, en herinneren ons veel gekke en gezellige momenten. Vergeten zijn al die uurtjes dat het werk aan het mosselfeest kostte tijdens onze vakantie. 
De C.D. van Engel Reinhoudt, waarop het MOSSELlied ZE BIN D'R WEER, ZE BIN D'R WEER staat, kan de kast in...

En wij ? We vallen heus niet in een gat hoor, maar vinden het wel jammer dat dit stukje traditie op de Meypacht voorbij is. 
27 Jaar lang .. dat zet je zomaar niet opzij. 

 

 

5 reacties

Heel erg jammer!!!

Tuinfluiter

29 July 2018 om 17:38

Heel erg jammer!!!

Tuinfluiter

29 July 2018 om 17:38

Jammer hoor, zou graag mee genoten hebben 

 

Zeeuwse dame

29 July 2018 om 23:50

Jammer hoor, zou graag mee genoten hebben 

 

Zeeuwse dame

29 July 2018 om 23:50

Jammer dat zo'n traditie verloren dreigt te gaan. Zou dat te kleine aantal aanmeldingen worden veroorzaakt  door de vergrijzing? Zo van: nu moeten anderen het maar eens doen?

Toos van Holstein

01 August 2018 om 10:54

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.