LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Jarig zijn

0 reacties

Dit is een foto van precies 3 jaar geleden. De dag dat ik 70 werd, en dat we ons appartement kochten van mijn broer. Eerst hadden we dat gehuurd van hem, maar op deze foto was ik, samen met mijn husband, de eigenares. De bloemen hadden de koop bij de notaris bezegeld.
Wat is er in die 3 jaar vreselijk veel gebeurd...
Vandaag word ik 73, en er kwamen al een heleboel telefoontjes, en berichtjes via Facebook. Maar ons feestje, mijn echtgenoot is nl. volgende week jarig, hopen we later te gaan vieren.

Ik bedacht vanochtend dat je van sommige verjaardagen niks meer weet. Als kind keek je er naar uit, je mocht trakteren. Maar 17 juli viel soms ook in de vakantie, en dan  moest er iets geregeld worden. Het lukte. Later op de middelbare school, van hetzelfde laken een pak. Dan trakteerde ik op ijslollies. Toen ik pas getrouwd was, was dat jarig zijn best spannend, want deed je wel goed je best, was je visite tevreden, genoeg in huis aan hapjes en drankjes? Terwijl het eigenlijk een feestdag voor jou moest zijn, was het een hele dag en avond bezig zijn. 
Ik herinner me mijn 50e verjaardag nog goed, 's morgens een Sara-pop in de tuin en later nog een bij mijn werklaughing.
Vier jaar geleden was de 17e juli een memorabele datum, vanwege de vliegtuigramp, waar nu nog steeds over wordt gesproken.
De visite die ik in al die jaren kreeg schommelde heen en weer, gelukkig komt een groot aantal nog steeds. Anderen missen we, zoals onze ouders, een zwager, broers van beide kanten.
Gelukkig blijven er nog steeds vrienden en kennissen over. En niet te vergeten, ons eigen gezin breidde uit.
Vanochtend kreeg ik al vroeg een telefoontje uit Parijs, waar onze jongste met zijn gezin is, en vanuit Schouwn, vanuit ons eigen chalet waar de oudste bivakkeert, werd ik telefonisch  toegezongen..hiep, hiep, hiep hoera ..dat ik nog maar lang mag leven.
Ik hoop het zo kinders..

Wilgenroosje, een medeblogster van het eerste uur, zou zeggen, het is voor elks zoveel niekiss

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.