LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Monstertje

0 reacties

Jullie weten inmiddels wel dat taal een van mijn bezigheden is. Taal, je kunt er van alles mee, en als er dan ook van het produkt dat het oplevert wordt genoten, dan is het zeker o.k. Zo werd ik gevraagd volgende mijn bijdrage te leveren aan de Zomerweken in z.c. Ten Anker, mijn vroegere werkplek. 
Gedurende de vakantie wordt er voor de bewoners altijd goed gezeorgd. Niet alleen voor hun natje en hun droogje, maar ook voor ontspanning. Ik weet dat nog goed uit mijn moeders tijd daar. De weken dat veel familie of andere bezoekers met vakantie waren, hoefde niemand wat tekort te komen. Bijna elke middag was er wat te beleven in een van de zalen, of buiten. Als je dan nog wat te mopperen had, lag het dikwijls aan de persoon zelf, die bijv. niet aanwezig was bij de evenementen. 

Het thema van deze zomerweken is Bloemen. Ik ga dus maar eens aan de slag om gedichten of verhaaltjes op te zoeken met dit onderwerp. Of ik ga wat schrijven, want ik heb verder geen verplichtingen. Ons chalet in Schouwen is een paar weken in gebruik bij onze oudste met zijn gezin.

Ze genieten daar. De kleine Raf slaapt heerlijk in een  campingbad.  Hij praat sinds kort de hele dag door. Veel 'papegaaien' dus je moet echt oppassen wat je zegt. Want kinderen horen meteen welk woord niet zo netjes is! 

Raf was 2 weken geleden met alle Meermannen naar De Kuip geweest, er was daar een show van Monstertrucks, die voertuigen met die gigantische wielen die overal overheen en op rijden. Echt mannenvermaak..Hoewel, ik vond hem een beetje klein om mee te gaan, maar het was allemaal prima gelukt. Zeker nu hij thuis een paar monstertrucks in diverse maten heeft. 
Hij speelt er een hele dag mee.. En ze moeten mee in zijn bed, mee om boodschappen..

Koekie, dat woord kent hij ook goed. Waarop zijn moeder reageerde: Raf , je bent een klein Koekiemonster (van Sesamstraat)! De leine slimmerik reageerde meteen met: Raf is koekiemonstertruck !
Dan denk ik, zo die kleinzoon vindt taal ook al leuk ! 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.