LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Dromen

3 reacties

Ik vond dit wel een mooi plaatje om bij mijn blog te zetten, vergeetmijnietjes. Want vandaag denk ik aan opoe Dinteloord, die de 31e mei jarig was. Opoe Dinteloord, is opoe Ottevanger, moeder van vaders kant. Ze was mijn 'deftige' opoe, de ander, opoe 't Ouwland liep in een semi Thoolse dracht. Maar ze waren mij allebei even lief. Ze werden allebei 92 jaar.
Waarom onthoud ik haar verjaardag? Ten eerste, dat schreef ik al eerder, is het onthouden van data een tik van me. Maar ook omdat  zo'n verjaardag een uitje was. We gingen er meestal heen met de auto van mijn vader, hij bracht ons en haalde ons aan het eind van de dag op. Of we gingen met de bus van de BBA, een wereldreis. Je moest overstappen bij Vogelenzang, een bekend cafe in de Dorpsstraat in Halsteren, En het gebeurde dat je pech had en de bus al weg was, stond je daar een poos te wachten. Maar in elk geval, we kwamen bij de jarige terecht. 
Opoe woonde in bij een broer van mijn vader, en die had een 'ouderwetse' kruidenierswinkel. Raar woord, ouderwets, want ik praat nu ook over zo'n 65 jaar geleden. 
Opoe kwam ook wel naar Tholen toe, ze kwam dan voor een paar weken logeren. Wij vonden dat fijn, het was een lief mens. Ze breidde heel veel , bijv. borstrokken voor ons. En die droegen wij nooit, maar dat zeiden we niet tegen haar. 
Ze was heel lang onze opoe, ze heeft zelfs onze jongste zoon nog gezien toen die een baby van een paar weken was en wij hem meenamen naar Dinteloord en Prinsenland, zo heet het daar officieel . 
Toen was het geen grote reis meer naar opoe. Ach, haar vriendelijke gezicht met haar mooie witte haren, ik zie haar voor me. 31 mei. 

3 reacties

Mooie verhalen over vroeger, Jopie !!

han44

01 June 2018 om 14:21

Ik heb ook al zoveel 'vroeger' Han !  Jammer genoeg zitten daar ook minder mooie herinneringen tussen, maar ik denk dat niemand alleen mooie dingen heeft gehad in zijn/haar leven.

 

Jopie Meerman

01 June 2018 om 16:00

Een mooi en lief verhaal uit de oude doos.

Toos van Holstein

06 June 2018 om 12:46

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.