LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Dag zeeland

2 reacties

 Kijk, hier zijn we dus niet geweest, we waren het wel van plan. Want we waren een paar jaar geleden in deze prachtige dierentuin in Kerkrade, men zegt de mooiste van Europa, en wilden tijdens de paar dagen Zuid Limburg nog eens gaan kijken. Het kwam er niet van.
Toen we onze gouden bruloft vierden kregen we een bon voor een overnachting, zelf te kiezen waar. Het werd Schin op Geul, en we hebben daar een paar dagen en nachten aangeplakt in Hotel Bemelmans. En daar vandaan naar Maastricht, naar Valkenburg, Vaals, Kasteeltuinen in Oud Valkenburg. Vonden we heel mooi en leerzaam.
Verder lekker eten en drinken, gezellig op terrasjes zitten , en door de 'polder' rijden . Zo noemen wij dat als we de grote wegen verlaten. Af en toe as je bang dat er een tegenligger zou komen op die smalle weggetjes.
We zagen de gekste namen van dorpen waar we nooit van hoorden, en zeker de moeite waard waren om te bekijken . En de natuur was zo mooi, zo groen, en daar tussen het wit van de meidoorn, de vlier en de vogelbes.
Ook waren we in Vaals, bij de Drielandenpunt. Dat was eeuwen geleden dat ik daar was met mijn ouders.
Op de ochtend dat we aan de voet van de Wilhelminatoren stonden was het somber en donker. 
Leuk feitje om te vertellen: er stonden bij het informatiebord nog 2 echtparen. Nadat we aan de praat raakten bleek dat het ene stel uit Stsvenisse kwam, en de anderen uit Poortvliet. Het was op dat moment geen Drielandenpunt, maar een verzamelpunt van drie gemeenten van het eiland Tholen.

We zijn naderhand nog terug gereden, gelukkig was er een lift naar het hoogste punt van de toren, 358.50m boven N.A.P.

Nee, we hebben niet veel gewandeld, niet gefietst, geen musea bezocht, maar wel genoten. En daar gaat het toch om als je een paar dagen vakantie viert.
Toen we Zeeland weer inreden, na de drukte van de Ring van Antwerpen merkten we op, dat we toch ook in een prachtige provincie wonen, en zo rustig...

2 reacties

Tjonge, wat gezellig, Jopie!

Tuinfluiter

27 May 2018 om 14:25

Limburg is inderdaad mooi en ook on-Nederlands, maar Zeeland? Inderdaad de rust! Ik vind dat, als ZeBra, ook geweldig. TOOS

Toos van Holstein

30 May 2018 om 12:01

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.