LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Kunst

2 reacties

De kunstroute is weer voorbij, de 22e editie. Er was weer veel te zien. Zelf had ik een paar gedichten in geleverd, het thema was 'Buutengeweun'. De winnares, Pia van Vossen, schreef het in Thools dialect, leuk, want het lokt natuurlijk uit als het zo uitspreekt.
De schilderijen, beelden, houtsnijwerk ,papierknipwerk zelfs, foto's, alles viel te bewonderen. En ook was er veel muziek, dat is een belangrijk onderdeel van de Kunstroute. En deze keer was er zelfs een speciale middag voor de jeugd op de Markt, natuurlijk deden onze kleinkinderen mee. Ik hoop dat ze nog heel veel Kunstroute's mee zullen maken, want het heeft toch wel wat.

Met mijn gedicht gebeurde er nog iets geks, eigenlijk iets bijzonders. De poezie staat op de muur van de Grote Kerk geetaleerd, zoals altijd. Donderdagavond na de opening werden de gedichten binnengezet, maar er lagen er een paar in de tuin van kerk, en één gedicht , met standaard, was weg. Mijn bijdrage ! Dus toen ik de andere ochtend samen met mijn echtgenoot kwam kijken verontschulldigde iemand van de organisatie zich. Sorry Jopie, we zullen proberen er iets op te verzinnen. Maar toen ik om me heen keek, zag ik mijn gedicht boven op een vlakbij gelegen dak bij een huis staan, hoog verheven , boven de straat. 

Zou het door een bewonderaar zijn gedaan? Of toch gewoon een vandaal? Ik weet het niet, maar ik vond het wel BUUTENGEWEUN !

2 reacties

Wat een buutengeweun verhaal !!!

han44

29 April 2018 om 18:59

Inderdaad buutengeweun! Net zoals trouwens zo'n initiatief tot een kunstroute. Heel goed dat dit ook in Tholen gebeurt. Want er zit heel wat organisatie in. Dat weet ik maar al te goed vanwege de maandelijkse Kunst en Cultuurroute in Middelburg. TOOS

Toos van Holstein

01 May 2018 om 11:35

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.