LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Traditie

0 reacties

 Dit fietsje staat te wachten om te worden versierd. Voor Koningsdag, en daarna meedoen met de wedstrijd. Want het is een vast onderdeel van deze traditionele feestdag. Net als de rommelmarkt, en de aubade. Het heeft allemaal iets kneuterigs zeggen sommigen, maar het is een waardevol bezit, die tradities. Dat bemerk je pas, als het er niet meer is.
Zo was bij ons het erwtensoep eten voor de laatste keer in het seizoen, een traditie. Mijn ouders woonden nog in de Molenvlietsestraat,  de straat die recht op de Markt staat. En de Markt dat is/was het centrum van de Koninginnedag, toen nog Koningin Beatrix, dus bijna iedereen passeerde mijn ouderlijk huis.
Moeder had voor die dag een hele grote pan erwtensoep gekookt, een paar stokbroden in huis gehaald, en een stapel flensjes gebakken. Dus degenen die op de klep vielen, hadden altijd wat te eten en te drinken uiteraard. Het was een mooie traditie. En nu vergeet ik bijna de Oranjebitter nog!
Moeder miste het toen ze in Dalemhof woonde. Al die mensen die haar raam passeerden, maar vooral die mensen die binnen kwamen. Gelukkig kwamen de versierde fietsjes wel even voorbij Ten Anker, en natuurlijk Concordia. En niet te vergeten, wij als kinderen. Om ons glaasje Oranjebitter, want dat was er wel.
Vrijdag is het Koningsdag, iedereen veel plezier gewenst bij deze traditionele dag. En de laatste jaren kunnen we in Tholen genieten van ringsteken op de Markt.

En natuurlijk: Tholen - Kunstroute met Koningsdag. Voor elck wat wils, te horen en te zien en te beleven !!!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.