LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

IJs

2 reacties

De 10 km. is bezig op t.v. Met grootse verwachtingen van de Nederlandse deelnemers. 
Dat vind ik toch altijd wat. Die druk die op hun schouders wordt gelegd om eerste te worden, wat voor soort kampioenschap ook. Er staan zoveel kijkers langs de kant die het eisen, want Nederland is nu eenmaal de beste... Eerst zien, dan geloven is mijn motto. Maar daarin ben ik , denk ik, de enige. Ik ben zelf helemaal geen sportief mens, niet a-sociaal, wel a-sportief , zeg ik dan.
Schaatsen, hier op dit plaatje op de Veste in Tholen. Al jaren geleden dat dit mogelijk was. Nog veel meer jaren geleden dat we tot begin maart konden schaatsen. De lampen die rond de Veste stonden waren aangesloten in de gang bij mijn schoonouders, Pa was voorzitter van de ijsclub, dus daar kon hij niet onderuit. Hij was trouwens overal voorzitter van. En niet zomaar een jaartje, nee, jaaaren... Maar zelf schaatsen ? Al was de Vest tot op de bodem bevroren, dan nog was hij bang het ijs op te gaan. Dit in tegenstelling tot mijn echtgenoot, baantjes rijden, tot diep in de nacht. Dat kon , want als de lichten uit waren gedaan, kon hij ze vanuit huis weer aan doen. Dat was een voordeel. Nog een voordeel was dat hij  met zijn duim in het gips zat en niet kon werken. Schaatsen , dat wel.
Ik herinner me nog de hype rond Ard en Keessie, iedereen hing voor de buis, met schrijfblok om de rondetijden bij te houden. Dan hebben we het tegenwoordig veel gemakkelijker. Minder spannend ?

Zojuist is Sven de mist in gegaan.embarassed..ik zei het toch, we moeten niet zoveel druk op de deelnemers hun schouders leggen. De commentaren laat ik voor wat ze zijn.

Ik ga even een paar boodschappen doen, waterijsjes halen. Want daar houd ik van. 

2 reacties

Wat een prachtig plaatje van de Thoolse Vest. Jammer dat dit soort plaatjes zeldzaam worden...

han44

15 February 2018 om 21:06

Onze opa was ook wethouder van daar de stropdas, of omdat er een foto van hem werd gemaakt.

Wij hebben de koop van een appartement haast afgerond Jopie. OVB.

wijari

18 February 2018 om 21:19

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.