LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Pech

2 reacties

 

Volgens mij heb ik dit boekje 2 jaar geleden voorgelezen in de klas van Tommy. Nu ben ik vrijdagochtend de klos in Emma's klas. Er wordt eerst ontbeten samen, zelf je bord, beker en bestek meebrengenundecided en dan vroegen ze ook nog of je zelf een boek mee wilde brengen als voorleesboek. Maar daar mag de juf, of in elk geval de groep, voor zorgen. Want er liggen daar maar zat boekjes. Hoewel, wie weet, ik zal mijn kast nog eens uitpluizen.
Want ik moet daar toch in gaan neuzen. Ik heb namelijk de vraag gehad of ik in Z.C. Ten Anker elke week een uurtje wil voorlezen, mogen ook gedichten zijn, of Zeeuws. De afdeling waar dat gaat gebeuren, daar heb ik al kennis mee gemaakt.
Wat is er veel veranderd in de ruim 10 jaar dat ik niet meer werkzaam ben voor de SVRZ. De kennismaking verliep prima, veel bewoners kenden me als Jopie. Of van de receptie, waar ze me ontmoeten als ze zelf of visite gingen bij iemand. En nu wonen ze daar op een afdeling. Dat is soms heftig. Of ze kenden me als dochter van mijn moeder- we lijken ook zoveel elkaar.

En degenen die ik niet kende, het ijs was zo gebroken. Dus, ik heb er wel zin in. Ik ga boeken uitzoeken. Er is daar trouwens ook een mooie bibliotheek waar een enthousiaste bewoner beheer over heeft. 

Trouwens , alleen al een praatje maken , dat wil men graag. Over vroeger praten, daar is men ook wel voor te porren. We zien wel.laughing

Gelukkig maar dat ik tot volgende week had uitgesteld. Want vandaag had onze jongste ons nodig. Die had een pech-gevalletje met zijn rechter pink. Gebroken! En de pink moest in het gips. Dat betekent wel dat hij minstens 3 weken met alleen een rechter duim en wijsvinger kan functioneren. En dat voor een zelfstandig werkend iemand (Plushommes), afhankelijk van de moderne technieken en met een grote order portefeuille.
En dan nog een nadeel, hij mag geen autorijden. Dus opa en oma, zeker opa met rijbewijs, zal weleens aan de bak moeten voor zijn kleinkinderen. Gelukkig maar dat we allemaal in Tholen wonen! 

Zelf zit ik nog een beetje snotterend voor mijn beeldscherm.  Met één tranend oog..kwestie van zuinigheid ? Nee hoor, dat oog is dus een paar maanden geleden gelaserd en vorige week controle gehad. Dan wordt gedruppeld, gedruppeld en nog eens gedruppeld. Dus geirriteerd , gelukkig waren er verder geen scheurtjes meer bijgekomen in het netvlies.En dan de verkoudheid doet er ook geen goed aan . Maarrrr... voor we het weten is het Zomer !!surprised

2 reacties

't Is wel duidelijk, voor jou als pensionado geldt 'never a dull moment'! TOOS

Toos van Holstein

30 January 2018 om 11:32

Inderdaad Jopie, de zomer komt er straks weer aan!

En veel plezier gewenst met het voorlezen!

Tuinfluiter

31 January 2018 om 14:16

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.