LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Kaarten

1 reactie

 Een oude ansichtkaart van Tholen, leuk om te zien. Nee, dat het er zo uitzag, dat weet ik niet meer. Ik ben van na de oorlog. De oude ansichtkaarten spreken veel mensen aan. Dat is ook weer te horen na het verschijnen van het boek Tholen. En als er zo'n foto wordt geplaatst op Facebook, bij Thoolse kiekjes.
En eigenlijk is de Hoogstraat niet eens veel veranderd...
De tijd van Kaarten breekt weer aan. Want al zijn er steeds meer mensen die digitale wensen versturen, ik kreeg er al een binnen (dank je wel nichtje) , toch heeft een kaart die je vast kunt houden, ook zijn aantrekkingskracht. En je kunt ze wegzetten, ophangen, en op die manier de decembermaand een beetje opvrolijken.
Want het is nu een echt 'donkere dagen  voor kerst' sfeer.
Voor het schrijven van de kaarten moet ik wel tijd nemen. Een paar adressenboekjes naast, want de namen van mijn bestemmingen zijn weer anders dan die van mijn echtgenoot ( hoezo , man en vrouw zijn één? )Vroeger gingen er wel 75 de deur uit, ik ben flink geminderd. Niet vanwege de postzegels, want ze werden dikwijls tijdens een wandeling bij de ontvangers in de brievenbus gestopt. Maar gewoon, een mens gaat doseren, wegstrepen..En helaas vallen er ook op een andere manier adressen tussenuit.
Alleen is er een 'probleem', heb je net een naam geschrapt, krijg je er toch van die persoon in de bus. Dus, terug op de lijst.. Diverse mensen die we kennen, schreven indertijd, we sturen geen kaarten meer, het geld gaat naar een goed doel. Goed initiatief, wij sturen wel kaarten, en dat goede doel? Dat komt toch wel, de collectebussen staan nog altijd open.
Ach, je wil toch iedereen alle goeds wensen. En geluk, gezondheid en gezelligheid. 
Dus de planning is: eerst Sinterklaas vieren met de kinderen en kleinkinderen, en dan op jacht naar kaarten !

En tijdens zo'n donkere dag voor de kerst ? Gezellig een potje kaarten!! 

1 reactie

Prachtig, die oude ansichten. En de Hoogstraat is wat mij betreft de mooiste straat van Tholen-Stad.

han44

03 December 2017 om 13:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.