LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Rust

3 reacties

Wat een mooi rustig plaatje, vinden jullie dat ook ? En dan te weten dat het ergens in Portugal is, dat land waar nu die vreselijke bosbranden woeden. Je kunt je er gewoon niet in verplaatsen wat er dan allemaal gebeurt. We gingen veel jaren achtereen naar dat prachtige land, en ook een keer nadat er die zomer zoveel afgebrand was. Overal zwarte velden met enkele staken van bomen als spookachtige restanten in het landschap.. Dan is deze foto een veel mooiere herinnering.
Rust, zou dat nog bestaan tegenwoordig? Al dat negatieve nieuws, we worden ermee overspoeld via de media. Ongevraagd.. want al zou je rust willen, het lukt bijna niet.
Ik denk weleens dat een mens voor zijn eigen rust moet zorgen, geen krant , geen t.v. etc.etc. maar dat is je kop in het zand steken.
Probeer vooral, en dat doe ik voor mezelf, vooral rust in je hoofd te krijgen. Dat was niet gemakkelijk, maar zo langzamerhand gaat dat lukken. En zeker als je al die goede dingen die je mee maakt helemaal boven zet.
Dan moet je niet teveel gaan prakkizeren over de toekomst, maar genieten van elke mooie dag die we samen hebben. Zoals Vaderdag gisteren, gezellig bij de oudste een BBQ, de jongste kwam 's avonds nog even een cadeautje brengen...
Tel je zegeningen, neem daar rustig de tijd voor.

3 reacties

Inderdaad een idyllisch plaatje. Je kunt je niet voorstellen hoe het daar nu is...

han44

19 June 2017 om 20:02

Ja, vreselijk wat daar in Portugal gebeurt.

Maar je zegeningen tellen... dat vind ik ook belangrijk hoor!

Tuinfluiter

20 June 2017 om 10:33

Het is inderdaad makkelijk je via al die communicatiekanalen helemaal gek te laten maken. Maar met gezond verstand en mentale rust kom je een heel eind in het negeren van al die hypes, hectiek en gebakken lucht. TOOS

Toos van Holstein

20 June 2017 om 14:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.