LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Jan Trampoline

2 reacties

Mensen die het strand van Westenschouwen bezoeken, kunnen er niet omheen. Al sinds 1968 niet. De trampolines van Jan & Ellen Midavaine zijn beroemd, tot ver in Duitsland, Belgie en Nederland. Want kinderen, en nu de ouders en zelfs de grootouders, zijn met dit sportieve springplekje opgegroeid. Eerst naar het strand en dan nog even springen.
Jan heeft al zoveel kinderen gezien en heeft er inmiddels ook zoveel verstand van. Kinderen die het gewoon nooit leren, en dan degenen die het in hun vingers, of liever gezegd benen , hebben.
Maar het is altijd genieten, bijna een halve eeuw lang. En als het bloedheet is, wordt er water op de zeilen gegooid, dan spring je , net als op een waterbed.
Jan is een sympathieke eigenaar en altijd tot een praatje bereid. 
Verder koopt Jan ijsjes in zijn hokje, waar trouwens ook fietsen en trapkarren gehuurd kunnen worden. en er staan tweedehands boeken te koop, de opbrengst is voor een goed doel in Sri Lanka.
Een mooi stukje Kop van Schouwen dus, maar zeker een prima uitje voor de jeugd.
Waarom staan de trampolines eigenlijk niet bij het lijstje van leukste uitjes in Zeeland, vraag ik me nu af.
Volgend jaar ga ik er mijn best voor doen. Onze kinderen waren immers ook springers... en nu komen de kleinkinderen aan de beurt.

Het tweetal, Jan en Ellen dus, zijn heel actief met het promoten van de Schouwse natuur. Dat doen ze door het schrijven en publiceren van boekjes over fietsroutes. En Jan leert geintresseerden de mooie plekjes kennen bij het geven van foto-cursussen. Jan Trampoline, je kunt er niet omheen! Je komt er zelfs altijd langs, als je naar de grote trap loopt, naar het prachtige strand van de Kop.

 

2 reacties

Leuk dat zo'n lange traditie in stand gehouden wordt. Zo zie je maar weer, een succesformule is meestal een blijvertje!!!

 

han44

04 June 2017 om 20:22

Een mens is nooit te oud om te leren, dat blijkt maar weer uit je trampolinestukje. Ik had er nog nooit van gehoord. een volgende keer toch eens beter opletten. Dat betekent trouwens niet dat ik ga springen, daarvoor ben ik toch echt wel te oud. TOOS

Toos van Holstein

06 June 2017 om 15:50

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.