LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Jo met de banjo

1 reactie

 

Gisteren was ik trots op mezelf. Want er staat Jo met de Banjo boven mijn blog.. De Wandelclub, uit dat liedje komt die tekst. En gisteren heeft deze Jo, Johanna dus, weer eens heel lang en ver gewandeld. Dat was best lang geleden. wel een eindje lopen, maar kilometers, dat schoot er het laatste jaar bij in. Die man van mij, dat is een echte wandelaar. Ik ben van het fietsen. Maar wandelend kun op plekken komen, waar je niet met welk vervoer dan ook kunt komen. Zoals in de duinen van de Neeltje Jans.
Ik zag er meestal teveel tegen op, er waren nogal wat klachten als ik teveel forceerde. Maar deze week dacht ik, daar moet ik overheen stappen (letterlijk en figuurlijk), anders ben ik straks een ouwe tut die nergens meer heen kan. En kijk, het lukte, we liepen over een prachtig gedeelte van de Neetje Jans, tussen de mantelmeeuwen door, dreigend boven ons hoofd omdat ze dachten dat we in de buurt van hun nest kwamen. Langs de slufter, die droog stond, en met in de verte de Oosterscheldebrug en langs het prachtig heldere water van de Oosterschelde.. het was genieten.
Een trots gevoel, het was weer gelukt. En vanochtend? Niet eens stijf.. Zo zie je maar. Jopie zonder banjo.. .maar wel wandelend.
Fijne zondag voor jullie allemaal 

1 reactie

Zo kun je dus toch meer dan je denkt! Mooi! Zou hier ook 'waar een wil is, is een weg' van toepassing zijn? TOOS

Toos van Holstein

23 May 2017 om 18:59

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.