LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Vrijwilligers

2 reacties

Nee, het waren vast geen vrijwilligers die eeuwen geleden ervoor hebben gezorgd dat Nederland hunebedden in het landschap kreeg. En ik vraag me af of er toen zoveel jaren geleden wel vrijwilligerswerk bestond. Er waren bazen en knechten, en slaven, en voetvolk. Je moest maar doen wat je gezegd werd.
Dat is tegenwoordig gelukkig anders. Natuurlijk, ik weet ook wel dat een mens gewoon moet werken om aan de kost te komen. Maar er is tegenwoodig zoveel dat buiten die betaalde baan wordt gedaan. |
Daarvan zag ik vanmiddag weer een staaltje. De Zeelandia-run passeerde nl. Westenschouwen. Dat is een tocht gereden, dit jaar voor de 31e keer, over de Zeeuwse eilanden. en daaraan werken motors met zijspan en trikes mee.

De gasten zijn minder validen die op deze dag een geweldige ervaring hebben. En daarnaast worden ze ook nog verwend met een smakelijke lunch en ook de middagpauze is goed verzorgd. In totaal werd 135 km. gereden. Jammer genoeg was het weer minder dan verwacht, maar het genieten daardoor niet minder. En dat allemaal dankzij vrijwilligers en donateurs.
Op Tholen weet ik dat er jaarlijks soortgelijke tocht is met vrachtwagens, en het publiek langs de kant zwaait zijn armen uit zijn lijf als de claxonerende voertuigen voorbij komen. Net als vanmiddag. 
Er zijn zoveel soorten vrijwilligerswerk. Ik denk dat er elke dag welke een blogje over kan worden geschreven, en dan zou je het jaar behoorlijk vol krijgen. 

Ik ga er niet aan beginnen, en dan bedoel ik niet het vrijwilligerswerk, maar het schrijven. 
En nu ga ik me , met op de achtergrond het Songfestival, alvast een beetje klaarmaken voor mijn bed. Geen hunebed, een lekker zacht bedje. Jullie ook: welterusten.

2 reacties

Misschien hebben de hunebeddenbouwers zich wel geheel vrijwillig uitgeleefd omdat er toen nog geen sportscholen waren. TOOS

Toos van Holstein

17 May 2017 om 17:38

Zo had ik het nog niet bekeken...

Jopie Meerman

18 May 2017 om 13:21

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.