LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Vrienden voor het leven

3 reacties

 Vrienden voor het leven, een feit dat zeker voor deze vrienden geldt. We zijn al zo lang met elkaar verbonden: manlief en zij woonden vlak bij elkaar, waren vriendje/vriendinnetje. Haar broer trouwde met mijn zus, en manlief en haar broer waren ook nog eens dikke vrienden. We kregen verkering, trokken als 3 stellen veel samen op, toen wij trouwden was onze vriend onze ceremoniemeester. Af en toe werd de band wat losser. Haar zoons en onze zoons werden geboren, we feestten samen, deelden vreugde en verdriet.
Woonden in elkaars buurt, toen weer iets verder van elkaar af. Maar sinds anderhalf jaar wonen onzer vrienden vlak bij in het appartementengebouw aan het Waterfront. We kunnen 'door het slopje' naar elkaar toe. Ik zag in Vlieland dat ze zo'n smal gangetje 'een glopje' noemen. Dat houden we er dus in! 
Gisteravond gingen we door het glopje naar onze vrienden, we waren uitgenodigd om asperges te eten. Heerlijk! En stik gezellig. Er is weer wat afgekletst. Onzin, maar ook veel zinnige dingen...Je hoeft je nooit in te houden, daar heb  je vrienden voor.
Vrienden voor het leven, ja...dat liedje dus. 

3 reacties

Ik heb het ook even gegoogeld Jopie. Een "glop" is inderdaad synoniem met een "slop", oftewel een nauwe doorgang. Het woord "glop" wordt vooral in Noord-Nederland gebruikt.

han44

23 April 2017 om 16:04

Zulke vriendschappen zijn waardevoller dan een zak met geld Jopie.

paled

23 April 2017 om 19:01

Vrienden voor het leven, een absolute levensnoodzaak! Die hebben we als mensallemaal nodig. TOOS

Toos van Holstein

25 April 2017 om 16:47

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.