LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Vlieland

2 reacties

Wij waren nog niet op een van de Waddeneilanden geweest, sinds gisteren is dat hiaat in ons leven ook weggewerkt. Zoonlief maakte een paar maanden geleden een afspraak voor een paar dagen Vlieland , of liever gezegd een paar nachten. Hij vond het eigenlijk logisch dat we een paar dagen meegingen. Dus samen met Tommy en Emma en hun ouders reden we vrijdagochtend naar Harlingen. Want Vlieland betekent varen. maar eerst zo'n 240 km. rijden. Je auto moet in Harlingen blijven staan, want het eiland is auto-luw. En dan nog 1uur45min. varen. Het was loeidruk aan boord. Ook veel honden. Nee, geen zeehonden, gewone honden. Er kwam onderweg nog wel een zeehond in pluchenpak, manhoog, de kinderen een hand geven en een fotomomentje aanbieden. Emma blijft het gek vinden, mannen in rare pakken.  


In Vlieland hadden we fietsen gehuurd, voor mij was een e.bike geregeld. Prima hoor, want er is daar altijd wind. En gelukkig lekker zon, hoewel de temperatuur nog niet hoog was. We sliepen in Badhotel Bruin, midden in de Dorpsstraat. Het was allemaal best herkenbaar , door de opname's van Dokter Deen. We zijn in diverse horeca-gelegenheden geweest om te dineren. En 2 x een Paasontbijt, met eieren zoeken voor de kinderen. Een mens kan veel doen in anderhalve dag en 2 nachtjes. O.a. heel lekker fietsen, uitrusten in duinpannen, strand bezoekjes, duinen en speeltuinen beklimmen. De Waddenzee is gewoon water, net als bij ons. De titel Erfgoed is wel bijzonder natuurlijk. 

Het landschap is toch weer anders dan de Kop van Schouwen. Er zijn campings , vlak onder de duinen en daar is weinig geciviliseerds aan. Voor de echte kampeerders. 
Een groot deel van Vlieland is militair oefenterrein. In het weekend is dat wel toegankelijk. En dan kun je heel het eiland rondrijden. maar volgens mij heb je altijd wind tegen ! Uiteraard bezochten we de vuurtoren. Nee, geen Liesbeth List te zien. 

Zondagavond reden we in 2,5 uur van Harlingen naar Tholen. Geen drukte onderweg, geen vrachtauto's , geen file's. Ook een hele luxe voor mensen die dikwijls onderweg zijn. In elk geval, het waren een paar leuke dagen. En die kleinkinderen steeds om je heen , dat mis ik nu al. Gelukkig maar dat ze in Tholen wonen!

2 reacties

Een prachtig eiland Jopie!!! Wij hebben ze intussen allemaal gehad op één na (Texel), maar we vonden Vlieland het mooiste, vooral ook omdat het dorpje pal aan de Waddenzee ligt. Datzelfde heb je ook op Terschelling, maar niet op Ameland of Schiermonnikoog, waar de dorpjes "middenin" liggen. En het verschil met jouw bezoek aan Vlieland: wij waren er vóór de uitzendingen van dokter Deen...

han44

17 April 2017 om 17:21

Zo is er toch maar mooi een lacune in je opvoeding gevuld, eindelijk een Waddeneiland gezien. Zoals je al constateert, die zijn echt anders dan de Zeeuwse eilanden. Maar ook heel erg de moeite waard. TOOS

Toos van Holstein

18 April 2017 om 15:07

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.