LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Hoezo fout ?

3 reacties

Zeker in deze tijd, nu we afspraken gaan maken i.v.m. de a.s. verhuizing zeggen wij dikwijls: pas op, het is voor ons, dus er kan iets fout gaan!

Aanstellerij ? Nee hoor, echt waar. In alle jaren dat we samen zijn en iets ondernamen, ging er dikwijls iets mis. Zo gingen we aan het begin van ons huwelijks over tot de aanschaf van een nieuw soort centrale verwarming, een één-pijps systeem. gloedje nieuw. Alles was gereed, de monteurs vertrokken en de andere dag stonk het vreselijk naar gas.  De monteurs, in de weer met een soort sop waarmee gaslekken werden ontdekt, konden eerst niks vinden. Wat bleek, er zat een gat in het gietijzeren blok, zo groot, dat we bijna de lucht in waren gegaan.

Zo kwam Gerrit een keer terug van de garage, de BMW had een beurt gehad, thuisgekomen lagen er moeren op de stoep. De wielen waren niet aangedraaid.. We bouwden ons nieuwe huis, en daar moest een grote op maat gemaakte marmerplaat besteld worden, het ding werd bij de leverancier gestolen en was naast het hek in stukken gevallen. We lieten het interieur van de caravan opnieuw bekleden, de stoffeerder was van tevoren gewaarschuwd: pas op, het is voor ons, dus er kan iets fout gaan ! En ja hoor, de kussens kwamen retour, verkeerd gemeten!
We hadden een appartement geboekt in Portugal, bleek niet geregeld te zijn. Gelukkig dat onze Portugese vrienden 's avonds laat bij aankomst nog iets konden regelen.
Ook nu zeggen we weer: pas op, 't is voor ons, dus er kan iets fout gaan ! 

We hebben immers de nodige ervaring opgedaan, met meubelleveranciers, met aansluitingen.. 
Gelukkig gaan er veel meer dingen goed dan fout, en kunnen we meestal bijtijds ingrijpen indien nodig. Maar toch.. een beetje kriebelt het af en toe wel. 
Er zal toch niks fout gaan ?

'n Beetje duimen zal wel helpen!

 

O ja, vanochtend ging Gerrit naar het Gemeentehuis om een nieuw paspoort aan te vragen. Ik had het deze week al geregeld, maar zijn foto werd afgekeurd, verkeerde achtergrond. Nee niet van hem, van de foto. 
Dus vanochtend weer een poging gewaagd, foto-apparaat in het gemeentehuis deed het niet, diverse malen met steun van diverse ambtenaren geprobeerd. Niks lukte. Toen maar naar de boekhandel waar ook zo'n foto-apparaat staat. Dit was dus op advies van de mevrouw aan het loket. Daar lukte het wel: kosten € 10. Bij de gemeente kost het €5.

De pas werd betaald €62 en nog wat.. en Gerrit kreeg, na overleg met diverse ambtenaren zijn € 5 terug. Hij moest immers naar een ander adres!
Nu snap ik waarom de mensen bij de gemeente het zo druk hebben was zijn commentaar, gelukkig dat het paspoort voor 10 jaar geldig is !!
Hoezo fout gaan ?

3 reacties

Vertrouwen Jopie....het gaat nu allemaal goed.

ja een kleinigheidje houd je toch he...

drukte he?

buitenkans

28 November 2014 om 19:55

De pasfoto's letten wel erg nauw bij Paula was haar gezicht 1mm te smal voor de computer. Helaas het berdrijf waar de foto's gemaakt zijn is intussen gesloten. Bij het gemeentehuis kun je hier geen foto's laten maken. Dus naar een ander adres kosten

paled

28 November 2014 om 20:40

Bij onze fotograaf koste de pasfoto`s 10 euro met een grotere foto erbij dat vonden wij wel leuk.

wijari

28 November 2014 om 21:47

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.