LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Schutteldoek

6 reacties
Schutteldoek

Ik moest wel lachen om een reactie in de het AD van vanochtend. Iemand schreef, wanneer gaat minister Schippers zeggen dat we dagelijks een schone onderbroek aan moeten trekken ?.
Dat was een reactie op de 'betutteling '(zo zie ik het ook wel een beetje) dat we dagelijks onze vaatdoek op het aanrecht moeten vervangen. Want ik denk dat iemand die normaal in het huishouden functioneert, toch wel weet dat het aanrecht een bron van bacterieen is. 
De site van het Voedingscentrum is een bron, nee niet van bacterieen, maar van informatie in deze. Zij geven veilige tips.

Maar zouden die mensen die een beetje aan modderen in  de keuken, aandacht aan die site besteden ? Ik weet het niet. Trouwens, een mens heeft toch het verstand gekregen om zelf domme dingen te doen ?

Ik zou de minister eigenlijk het verhaaltje De Schutteldoek willen sturen dat vroeger op 'bruiloften en partijen" verteld werd...
-Een coupletje eruit: misschien wel het netste..


De taefel wier geveegd
en even langs de koffiepot die kleeft
kwam de boer tuus van 't land
was z'n puupe vuul en wou die nie in d'n brand
dan even onder de pompe, 't meeste der af
en mit de schutteldoek droagden die alles weer af.

 

 

 

6 reacties

Toevallig was mij die berichtgeving ook opgevallen.Maar in veel huishoudens zijn alleen maar wegwerpdoekjes en een afwasmachine.Alles schoon en kost veel grondstof.

izerinalin

18 November 2014 om 11:17

In mijn jeugd werd hetzelfde scheuteldoekje (Zeeuws Vlaams) een hele week gebruikt. Nét als de theedoek en we droogden onszelf allemaal af met dezelfde handdoek. Ja zeg, mijn moeder had toen geen wasmachine en waste alles op maandag met de hand. Nou, dan ben je vanzelf wel zunig mee je wasgoed, ee?

Tuinfluiter

18 November 2014 om 12:03

Een scheuteldoekje heeft ook een beetje dat imago hè. Je ziet soms smerige dingen gebeuren op een aanrecht.

Maar ik ben het met je eens, de boodschap komt het meest daar waar de reactie is, ja natuurlijk.

buitenkans

18 November 2014 om 14:06

Minister Schippers kan het mooi zeggen. Maar wat ik me dan afvraag zou ze dat nou zelf ook wel doen ? Als je het zo druk hebt is daar dan tijd voor ?

paled

18 November 2014 om 16:53

We moeten tegenwoordig allemaal zo super hygiënisch zijn! Met als gevolg dat je bij het minste geringste ergens last van krijgt. Die boeren van vroeger wisten heus wel wat goed was. TOOS.

Toos van Holstein

18 November 2014 om 17:19

Je kan ook te schoon zijn, wij zijn tot nog toe niet ziek geworden van de vaatdoekjes. Eén keer net met de kerstdagen alle drie tegelijk leeg gelopen, uit alles waar het uit kan komen.

wijari

18 November 2014 om 21:17

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.