LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Zonder bibliotheek...

2 reacties
Zonder bibliotheek...

Zoals ik in mijn vorige stukje schreef over mijn moeder die zonder burgemeester werd groot gebracht, zal ik vandaag helaas moeten schrijven over baby's die straks in Tholen zonder bibliotheek zullen opgroeien.

Want gisteravond is de raad ermee accoord gegaan dat de bibliotheken van Tholen verdwijnen. We kunnen naar Bergen op Zoom, met welk abonnement dan? Met het lidmaatschap wat ik nu heb van de Zeeuwse bibliotheek, kon ik ook in Haamstede boeken lenen tijdens de vakantie. Daar hebben ze nu een gezellige bieb, met leuke schappen, redelijk vol. Daar is ook de nodige kritiek geweest toen er verbouwd ging worden. Maar ze hebben er iets goeds voor terug gekregen. Ik ben misschien nog te negatief, misschien komt dat hier op het eiland ook wel bij de verzamelpunten.

Nee, ik ken het lezen met je tablet op schoot nog niet, ik heb zo graag papier in handen, ook met de krant. En weer zoiets, die kan je nu in de bieb gezellig aan de grote tafel lezen, met zelfs een kopje koffie erbij. Werd dat soms te duur ? Nou dat mag dan nog wel weg. Maar de rest niet !!! Ik geniet van de grote leeshoek voor kinderen, wat zullen die veel te kort gaan komen. Natuurlijk, op scholen zal er meer aandacht aan worden besteed, ze moesten eens durven.. 
Maar lieve lezers, wees eerlijk, waar eindigen al die bezuinigingen ? 
De medewerkers van de bibliotheek in Tholen zijn gouden personen, ze helpen je... zoeken alles voor je uit.

Je kunt toch van alles met de p.c. opzoeken hoor ik jullie zeggen ? Ik weet, ik weet het, ik word oud . 'k Ga steeds meer missen, en ik krijg er andere dingen bij die ik niet wil... Maar dat is persoonlijk, daar hebben jullie niks mee te maken.

Die bibliotheek, het zit me erg hoog !!

 

2 reacties

Ik ben het helemaal met je eens. 

Toen de kinderen klein waren, was ik alleen met hen. Ik had een klein budget om van te leven. 

Bijna elke dag kon je ons vinden in de bibliotheek. We lazen er, namen boeken en spelletjes mee naar huis.

ik heb nu fervent lezende, goed ontwikkelde kinderen. Ik weet heel zeker dat ik het zonder de Bibliotheek niet had gered.

en dan gaan ze me nu vertellen dat deze gezinnen er niet zijn. Meer dan ooit zijn de boeken nodig. Je hebt er niks aan, dat je met de auto of bus om boeken kunt.

 

 

buitenkans

14 November 2014 om 12:14

Heel normaal Jopie dat het je hoog zit. Ik begrijp ook die gemeenteraden niet die overal mee instemmen. Zijn ze niet meer creatief in het zoeken naar betere oplossingen ? Wat een afbraak maatschappij leven wij in.

paled

14 November 2014 om 20:29

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.