LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Neeltje Jansen

3 reacties
Neeltje Jansen

Welkom op celo/'s log - niet helemaal juist maar jullie snappen welk blog ik bedoel. Ik volg het altijd. En zeker vandaag , waarbij geschreven werd over de schoonheid van 'Neeltje Jaanse".
Zo werd de naam van het werkeiland uitgesproken door iemand die we goed kenden. Ze was een rasechte Brabantse. Nee Neeltje niet, maar die mevrouw. Ze fietste daar altijd.

Wij wandelen op het werkeiland. En we kunnen volledig meegaan in de beschrijving van het blog van vandaag. Aangezien we al meer dan 43 jaar op Schouwen komen, hebben we de totstandkoming van de kering vanaf het begin meegemaakt. Ook alle toestanden rondom, want het ging niet zonder slag of stoot. Het was ook voor onze zoons een prachtig object. Elke vrijdag als we kwamen moesten we eerst gaan kijken. De meest futuristische apparaten konden worden bewonderd. Tijn hield er ooit een spreekbeurt over op school.
Omdat een van de werknemers op de camping stond, die had natuurlijk een pas, ging Gerrit weleens mee. Zo kreeg hij ook de binnenzijde van een pijler te zien. Zo schrijf ik het goed, een peiler is nl. iemand die een onderzoek doet, iets peilt dus. De binnenzijde van zo iemand is wat moeilijker te bekijken.
In de loop van al die jaren zagen we hoe de Stormvloedkering het wereldwonder in Zeeland werd.. Maar de voor-en tegens bleven.

De flora en fauna is daar de moeite waar. Meeuwen die hun trucs uithalen om de oesters te openen, een heel stuk beton ligt bezaaid met kapotte schelpen. Ik heb diverse schilderijen op de kering gemaakt, zelfs een toen de werkbrug er nog lag.
En vorig jaar, dat vond ik bijzonder, zagen we gele hoornpapavers, een zeldzaamheid. Maar dit kan ook weer omdat het zo'n uniek gebied is. In al haar facetten dus uniek.

Weet je dat wij het een van de mooiste vergezichten vinden: komend vanaf Noord Beveland richting Schouwen, de vuurtoren van Haamstede in de verte, al dat water... die prachtige luchten..
Laat ik nu maar stoppen, anders geloven jullie me niet meer. Maar die mede-weblogger had gelijk! 

3 reacties

Het is er heel mooi.Mijn man haalde daar auto`s op om te reparen, dan reed hij over een noodbrug.Daardoor waren wij bevoorrecht, en zijn wij er verschillende keren toen er nog gebouwd werd gaan kijken.Trouwens in het watersnood museum is er nog een miniatuur Ostrea te bekijken.

wijari

03 November 2014 om 15:29

Jopie je zou iedere week een kwartiertje uitzending moeten hebben op TV. Vertellen over onze provincie. Dat ze jou nog niet ontdekt hebben he....het zou toeristen naar Zeeland trekken.

 

 

buitenkans

03 November 2014 om 16:23

Ja goed idee Jopie op TV dat zou zeker kijkers trekken. De manier waarop jij vertelt is echt boeiend. Ik ben helaas nog maar één keertje op Neeltje Jans geweest samen met Sebastian.

paled

03 November 2014 om 20:34

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.