LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

In het land der blinden..

2 reacties

In het land der blinden, is een-oog koning. Een bekend gezegde. Gisteravond vroeg ik me af of dat ook geldt met je bril als daar maar een glas inzit. Mijn leesbril hangt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat rond mijn hals, zonder ben ik hulpeloos bij het kijken/lezen. 
Het gaat altijd goed, soms komt de kijk-prothese dubbel te zitten, zeker als je een kleinkind knuffelt. Dus ik denk dat dit de reden was.. En datzelfde kleinkind wilde ik voorlezen toen het naar bed moest. Ojeeh... er ontbreekt een glas!! Gelukkig lag het onder mijn stoel. Maar we konden het niet meer terug in het montuur krijgen. Dat wordt dus een Bergse reis vandaag.

Ik heb nog wel een reserve, zo'n Hema bril weet je wel. Niks mis mee hoor, dat zei zelfs de oogarts. Maar een aangemeten bril is beter. En ik ben bang dat bij de controle blijkt dat mijn ogen een 'permanente 'bescherming'nodig hebben.

Dat wordt nog wat, want nu hangt dat ding aan een koordje . Dus met grote regelmaat trek ik de bril van m'n neus. Als er geen koordje aan bevestigd is ook.. Die ervaring heb ik al. 

Tommy mocht gisteravond mee of frietjes met papa en opa.
Eigenlijk, zo klonk het van de achterbank, zijn opa's en oma's liever dan papa's en mama's. Want daar wordt je door verwend !

Kleine slijmjurk, maar hij had wel een beetje gelijk!

En dat land der blinden ? We gaan dat over een poosje verlaten. Die Portugees blauwe blinden aan ons huis.. ze zijn een herkenningspunt in de straat.

2 reacties

WAt zal dat wennen zijn Jopie! Zo lang je thuis geweest.

izerinalin

30 October 2014 om 10:53

Spannend..en het verlaten is fysiek en emotioneel een heel karwei

 

buitenkans

30 October 2014 om 15:23

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.