LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Droom

3 reacties
Droom

Izerina schrijft over haar droom. Ze maakt het bijna echt mee. Dat gevoel heb ik ook met, of moet in schrijven in, mijn dromen. Bijna dagelijks zou ik er mijn weblog mee kunnen vullen. Dromen, meestal prettig met leuke ontmoetingen. Heel soms heb ik een nachtmerrie. Dat is dan ook duidelijk te horen, en moet Gerrit mij wakker maken.

Hoe zo'n nachtmerrie dan ontstaat ? Meestal door iets schrikwekkends te lezen in de krant, of te zien op t.v. Er gebeurt ook zo veel vreselijks, je kunt er je ogen niet voor sluiten. Toch is het niet het wereldnieuws wat mijn 'merrie'laat ontstaan. Maar dikwijls 'klein' , dikwijls betrekking hebbend op kinderen. Dat zal wel zijn omdat je als ouder/grootouder altijd de zorgen/angst hebt rond je kinderen. En volgens mij gaat dat, ook al geniet je volop van andere dingen in je leven, nooit voorbij. Of spreek ik alleen voor mezelf ?

Het leuke van mijn prettige dromen is dat ik er een vervolg aan kan geven. Word ik tussendoor wakker dan kan ik mijn geest dwingen om verder te gaan met een droom. Dat zal mijn schrijversinstinct wel zijn.

Vannacht reed ik met de groene container door ons huis om van alles op te ruimen: boeken, schilderijen, planten, ik gooide er van alles in. Met veel lawaai, daar werd ik wakker van!

Ik zal nu die groene bak maar weer buiten zetten en leegmaken, want dat spul wat ik er ingooide, hoort daar helemaal niet !!! 
Gelukkig, was 't  maar een droom! Maar ik ben nu toch wakker, de koffie is binnen, we maken er een mooie dag van!

Wens jullie hetzelfde.

3 reacties

Nee Jopie je spreekt niet alleen voor jezelf. Kinderen en onrecht om van de rest niet te spreken, praat me er niet van.

Die mooie dag, dat proberen wij ook. Ik wens hem jou!

buitenkans

24 October 2014 om 14:08

Geweldig dat jij je dromen nog herinnert... Ik droom natuurlijk ook, denk ik, maar als ik wakker word dan ben ik alles meteen weer vergeten. Wel jammer...

Tuinfluiter

24 October 2014 om 19:38

Wakker worden en even later verder gaan in dezelfde droom dat ken ik ook wel. Maar soms ben ik ook wel blij dat het maar een droom was. Echte nachtmerries ken ik niet. Als kind droomde ik vaak dat ik ergens afviel. Vandaar mijn hoogtevrees denk ik .

paled

24 October 2014 om 20:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.