LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

1964 -2014

4 reacties

Op 15 oktober 1964 viel er regen, veel regen. Zoveel regen dat mijn zus en haar verloofde taxi's moesten bestellen om naar het stadhuis te kunnen gaan. Er werd die dag nl. getrouwd.
Vandaag dus 50 jaar geleden, nu was het prachtig weer, maar er werd nog niet echt gefeest. Dat wordt pas in december gedaan als hun zoon, die in China werkt, weer met vakantie thuis is.
Maar deze dag ging ook niet helemaal zonder feestelijkheden voorbij. Het gouden bruidspaar heeft samen met moeder en ons tweetjes (broerlief en zijn vrouw waren echt veel te druk bezig) , vanmiddag in Ten Anker 'gedineerd''. Dat was bijzonder gezellig, mijn zus had gevraagd om een aparte tafel in het restaurant, alles stond gereed, we proostten op het bruidspaar, en aten temidden van de andere bewoners en het personeel het feestdiner. Voor moeder niet vermoeiend, reuze gezellig, zeker met de foto's van het trouwalbum erbij. 
Natuurlijk kwamen er nog wat verhalen los. Zoals over de receptie in Hotel Zeeland waar de collega's van mijn zus uit het Diaconessenhuis Breda, het bord 'Verboden te masseren dat boven het biljart hing meepikten voor hun afd. fysiotherapie.
Foto's van gouden bruiloften van vroeger, je ziet dan echtparen in donkere kleding die omringd door hun nageslacht de fotograaf ernstig aankijken.


Nee dan tegenwoordig, een vrolijk, modern en sportief stel dat van plan is nog lang door te gaan! En wij willen daarbij graag hun getuigen zijn!

4 reacties

Jopie je bedoelt vast 15 oktober in plaats van 15 april. Maar heel hartelijke gelukwensen. Wat heerlijk dat jullie het samen met moeder op deze manier konden vieren.

paled

16 October 2014 om 11:05

Natuurlijk Edy, 15 oktober! 15 april dat was onze eigen trouwdag en toen viel er sneeuw, dus moesten we ook met taxi's...
Maar je hebt gelijk, we waren blij mkiet moesers aanwezigheid, dat zag er dit voorjaar niet naar uit !

Jopie Meerman

16 October 2014 om 11:43

Een mooie oplossing, samen met je moeder eten. Lief ook.

buitenkans

16 October 2014 om 14:22

Ojeetje, ik zie mijn reactie nu pas, stomme fouten staan erin. En ik heb al zo dikwijls gevraagd, waarom kan er wel in tekst, maar niet in reacties worden gecorrigeerd, dat zou nu weer eens moeten..
Wie weet komt het toch nog ooit goed, met mij, met mijn reacties, met Zeelandnet..

Jopie Meerman

16 October 2014 om 20:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.