LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

....beet!

5 reacties

Nee, ik ben geen stommerik, echt niet. Ik ben geen analfabeet, spreek en lees diverse talen, zelfs wartaal. Maar ik raak er steeds meer van overtuigd dat ik wel een ras-echte digibeet ben.
De jeugd van tegenwoordig, positief bedoeld in dit geval, krijgt het ic-gebeuren met de paplepel ingegoten. Zoals wij het leesplankje voor onze neus kregen. Aap, noot , mies,  -- dat wordt nu apestaartje , notebook , etc.etc. Ze weten waar ze mee bezig zijn. Ze kennen de achtergrond van het hele gebeuren. Terwijl ik, ik spreek echt voor mezelf, achter dat ding ben gaan zitten, -dat ding is dus de p.c.- terwijl ik geen idee heb van wat er allemaal gebeurd.
Als ik op Facebook ga, waar halen ze dan mijn gegevens vandaan? Als ik storingsmeldingen krijg, hoe corrigeer ik die? Wat gebeurt er dan ? 
Volgens mij is dat het probleem van een digibeet.. Je snapt niet waar je mee bezig bent. 
Vandaag was het weer zo, een heleboel mensen werden BEET genomen, ze moeten hun wachtwoord veranderen. Met een pasje van een sportclub of entertainlidmaatschap wordt geld wit gewassen..
Je wordt als digibeet van alle kanten gebeten. Help, help, soms krijg ik het gevoel, zet de p.c. aan de kant, ga een paar stappen terug, dan voel je je niet zo zielig in de wereld van nu. 
Verlaat de digitale snelweg, pak gewoon de fiets Jopie, niet eens een electrische, maar voel je niet zielig.
Je kunt echt wel wat, dat heb je in je 69-jarig bestaan wel bewezen.. maar nu ? Ik voel me de gebeten hond..eigenlijk vind ik het erg dat ik digibeet ben. 
Ik spreek met mezelf af dat ik me vandaag of morgen laat vertellen, in zeer eenvoudige , begrijpelijke woorden, hoe het ongeveer in elkaar steekt. Wie weet, komt het dan toch nog goed met me. 

5 reacties

Ik keek net tegenlicht van gisteren. Hoe kwetsbaar onze maatschappij en ook ons eigen leven is voor cybercriminaliteit.

izerinalin

13 October 2014 om 19:33

Nou, je bent echt niet de enige, hoor Jopie! Hier zit nog zo'n digibeetje... Zojuist vroeg ik aan mijn zoon hoe ik mijn weblog aan iemand kon doorsturen. Nou, hij keek of hij water zag branden... Maar 't is gelukt!

Tuinfluiter

13 October 2014 om 19:36

Hahahaaa Jopie op onze leeftijd ben je abnormaal als je geen digibeet bent .

paled

13 October 2014 om 20:22

Het is allemaal waar wat je schrijft. 

maar..er is verschil. Je hebt digibeten en digibeten.

Een beetje weten is wel prettig.

succes..!

buitenkans

13 October 2014 om 20:34

Een school jaar lang heb ik een cursus gevolgd bij het ROC en nog weet ik niet veel.Maar ik kan wel behoorlijk veel met de computer vind ik zelf.

Ik weet ik het echt niet meer dan is er onze zoon.Alles wat er achter steekt heeft mijn interesse niet.

 

wijari

13 October 2014 om 20:42

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.