LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Druk met niks-doen.

3 reacties

Dat kan zomaar gebeuren, dat je het druk hebt met niks doen. Net als die ene man tegen die andere zei: wat ga je doen? Niks, was het antwoord. O, dan help ik je!.
Zelfde soort mopje is: de vrouw vroeg aan haar man, wat ga je doen vandaag ? De man zei: Niks !
De vrouw zei: dat zei je gisteren ook al.. Maar ja, zei haar echtgenoot, toen ben ik niet gereed gekomen..

Zo erg is het nu ook weer niet met me, ik doe natuurlijk wel wat. Zoals deze week een beetje voor de kindertjes zorgen en elke dag toch even naar Dalemhof. Daar gaat het wel naar wens. Moeder is eigenlijk best stabiel in haar klachten, natuurlijk is ze wat vergeetachtig, maar ze lacht af en toe weer, en ze hoeft gelukkig niet meer zo ontzettend dikwijls achter de rollator naar het toilet te lopen. Want dat is vreselijk vermoeiend , gehannes met kleding etc. etc. Gaan zitten, gaan staan. Wij doen alle dingen zo vanzelfsprekend met gemak, je ziet pas op zo'n leeftijd wat een prachtige machine /computer ons lichaam is, mits alles goed functioneert. . Natuurlijk weet ik dat dit soort klachten niet altijd leeftijd gebonden zijn, maar ik schrijf bewust Wij.

Omdat ze best vermagerd is hebben we nieuwe kleren gekocht voor haar, ze is naar de kapper geweest. Ze heeft immers prachtig haar, daar is ze trots op. Gelukkig zijn alle dames die bij haar over de vloer komen zo aardig en hulpvaardig, daar kunnen wij helemaal op vertrouwen dat het goed gaat.

Ze denken ook met je mee. Voorbeeld: deze week stelde een zuster voor om op het balcon een grote afvalemmer te zetten. Want bijna dagelijks moet er wel een vuilniszakje/incontinentiemateriaal weggebracht worden naar beneden. Daar staat een ondergrondse container die met een pasje bediend wordt. Moeder deed dat meestal zelf, en als wij er waren, brachten wij alles weg. Nu is dat een taak voor haar hulp of een zuster, dat kost tijd, want het bijbehorende pasje moet terug worden gebracht naar het appartement bij moeder. Natuurlijk doen wij dit karweitje ook als we er zijn. 
Vandaar dat voorstel, verzamelen buiten op het balcon en dan beter gedoseerd door een grote afvalzak,  verwijderen. Kijk, jammer dat we daar zelf niet opgekomen zijn. 
 De verzorging gaat zuinig met hun tijd om, en verstandig. Maar het gaat , in elk geval bij ons, niet ten koste van de client! Gelukkig maar.


Ik ga jullie groeten, 'k ga verder met niks doen: verlekkerd naar Heel Holland Bakt kijken! Die Martine Bijl, 'k geniet van die mevrouw, ze bakt ze af en toe wel bruin...

3 reacties

Er moet  over veel gedacht worden in deze situatie vind ik. Allemaal meedenken, mooi dat het gebeurt. Maakt het leven van je moeder comfortabeler he. 

Goed bericht, dat ze stabiel blijft.

ik ga ook kijken, het is een van mijn favoriete programma's.

Martine...ja..heerlijk

 

 

 

 

buitenkans

12 October 2014 om 20:25

Gelukkig dat de toestand van jouw moeder nu stabiel is. Ik heb het ook druk maar niet met niks doen. Schoonbroer die dementerend is die is tijdelijk opgenomen omdat zijn vrouw pas gedotterd is. Na de middag breng ik hem een aantal uren thuis zodat ze toch samen kunnen zijn. In de namiddag dan weer terug Zijn vrouw zal blij zijn als ze zelf weer auto kan rijden. Maar zo lang het nodig is bieden wij hulp.

paled

12 October 2014 om 20:34

Het zijn juist die kleine klusjes,die aanvoelen als "niks". Fijn,dat je moeder stabiel is.

izerinalin

13 October 2014 om 09:01

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.