LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Voorbij

5 reacties

't Is voorbij, 't is geweest.. Dat zei een bewoner van z.c. Ten Anker altijd als hij over iets  van vroeger praatte. Die gezegden neemt een mens over, jullie kennen me ondertussen.

Dus dat zei ik om drie uur ook, 't is voorbij. En er is niemand geweest.. Een kleine variant dus.
Hoewel, op zeker moment werd er gebeld en er stond een keurige meneer aan de voordeur. Met de Wachttoren.. Hij had tijd vrij gemaakt om dat boekwerkje aan mij te geven, vertelde hij, met enkele toepasselijke woorden erbij.
Ik heb meteen gezegd dat ik een aanhanger was van mijn eigen geloof.

En dat ik , als er geen huizen in dat boekje stonden, geen belangstelling voor had. Want ik had al een goede makelaar ..
Sorry, die laatste zinnen zijn als grapje bedoeld hoor. Ik heb dat niet echt gezegd, maar de meneer wel 'weggepoeierd''.

Na drie uur zijn we snel naar onze schoonzus gefietst, die werd 78 jaar. En daar was ook de rest van de Meermannen/Meerminnen. Even gezellig bijgekletst, uiteraard over de Open Huizendag. Maar vooral ook over cholesterol, vitamine D. hoorapparaten en de kleinkinderen.

En onze jarige schoonzus kan bijzonder trots zijn op haar 24- jarige kleinzoon. Adriaan Hoek werd nl. 2e op het internationale Sweelinck-orgelconcours in Haarlem. Daar gaan  we nog van horen van die jongeman, hij is geweldig goed bezig.

4 Oktober, Dierendag, het was ook mijn vaders geboortedag. Hij zou vandaag 98 geworden zijn. Gisteren vertelde moeder nog, pa kreeg van een kennisje altijd een groot stuk leverworst op zijn verjaardag !!

Voorbij, 't is voorbij, 't is geweest...

5 reacties

Adriaan heeft nog bij mij in de klas gezeten en inderdaad, je schoonzus kan trots op hem zijn!

Jammer hoor, dat er verder niemand kwam om jullie huis te bekijken...

Tuinfluiter

04 October 2014 om 19:53

Wat vervelend. Want een klein beetje hoop je toch op een koper.

izerinalin

04 October 2014 om 20:15

Gisteren ons ouderlijk huis leeg gehaald...........is nu ook voorbij, geeft wel rust maar ons centrale ontmoetingsplek is nu weg.......voorbij, over.
Wat er overblijft, zal blijken. Liefs Wilda

Zeeuwse dame

05 October 2014 om 09:54

De dag is geweest, jullie plan niet voorbij. Jullie verkopen je huis. Ik weet het zeker. Er is uiteindelijk altijd iemand, die daar heel graag het aller aller liefste wil wonen, je moet wachten, geduld hebben.

Wat een bijzondere gespreksonderwerpen nu we ouder worden hè. Het valt mij ook vaak op.

buitenkans

05 October 2014 om 11:10

Jammer dat er geen bezoekers waren Jopie ik had het eigenlijk wel verwacht. Ja, waarom weet ik zelf niet. Toch nog een gezellige dag met die verjaardag en de koper komt nog wel. Dat is nog niet voorbij.

paled

05 October 2014 om 18:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.