LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Genen

2 reacties

Als er ergens een baby geboren is, wordt er al snel een vergelijk gemaakt met andere familieleden. Op wie liekent íe? De hele familie komt voorbij, natuurlijk papa en mama toen ze nog baby waren, maar ook opa's en oma's passeren de revue, terwijl sommigen zelfs nog verder gaan. Zodat de kraamvrouw bij zichzelf denkt: is dat eigenlijk wel mijn kind ?  
Als het kind opgroeit wordt het meestal duidelijker, niet alleen het uiterlijk, maar ook zijn/haar gedrag vertoont gelijkenissen: net zo ondernemend als zijn vader, net zo lief als haar moeder, net zo verlegen als.. ik weet niet meer wie.

Dan komen de vaardigheden aan bod.. Daar wou ik alleen maar over zeggen dat de creatieve genen van onze familie in de jeugd terug komt. En natuurlijk niet alleen onze creativiteit, maar ook die van 'de andere kant'.
Matisse was gisteren hier, hij had een meloen bij zich als 'fruithap'. 
Ik vertelde dat wij de pitten van meloenen bewaarden, droogden en daar kettingen van maakten. Hij was er gelijk voor te porren. Maar hij is ook een echte knutselaar, en zelfs schrijver. Van twee kanten 'behept'.

Tommy had zichzelf , in een piratenpak met een bordje frites voor zijn neus, omgedoopt tot "Friet Piraat'' , Piet Piraat is een van zijn favoriete speel-figuren. Dat belooft wat voor de toekomst, zijn vader is ook een 'taal-mannetje'.
Wat Emma allemaal gaat kunnen ? Dat is afwachten. Haar oma van moeders kant, is een kei in handvaardigheid.. De andere oma ? Ook creatief, maar op ander gebied.

En de ene opa, da's een technieker en knutselaar.. 
Maar een ding is zeker, onze kleinkinderen 'liekenen vooral op d'r eige', en wat ze in hun leven allemaal gaan doen en kunnen? De genen zullen wel meespelen, maar een ding is zeker : ons óuwen errug vee van ze !

2 reacties

Die fantasie van kinderen,om van te genieten.

izerinalin

18 May 2014 om 11:10

Ja, dat houden van, zie je ook terug hoor in je kinderen en kleinkinderen. Mooi he.

buitenkans

18 May 2014 om 13:18

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.