LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Grrrrrr

4 reacties

Nee, ik zeg geen 'grrrrrrr'omdat we vandaag het grootste deel van de dag van Zeelandnet verstoken bleven. Een paar uur lukte het nog wel in Tholen, want we werden een paar keer gebeld door iemand en daar was niks bijzonders mee.
En dat ik naderhand niet kon internetten, ach, er zijn ergere dingen...
.

Nee, ik 'grrrr'omdat ik op een of ander manier geen foto's op mijn weblog krijg. Daar zal een van de zoons mij bij moeten helpen, maar die zijn druk doende. Ondertussen heb ik wel leuke foto's gemaakt en die heb ik in voorraad. Dus straks heb ik maar voor het kiezen en hoop ik jullie mee te laten genieten van de prachtige blauwe regen in onze tuin. De tuin die zo hard aan echte regen toe is.
En ik heb foto's van de kleinkinderen, ook nooit weg. Enfin, binnenkort lukt het wel een keertje.
Ik heb ook nog een paar mooie foto's van moeder.
Vanmiddag viste ik uit een kast een stukje van haar árchief'op. Ze was, nu niet meer jammer genoeg, iemand die van alles op schreef. Zo lazen we vanmiddag haar ervaringen over haar werk als huishoudelijke hulp in het zorgcentrum waar ze nu zelf woont.
Ruim 35 jaar geleden, en over veel mensen wist ze nog wel wat. Zeker toen ik haar pennevruchten voor las kwam er regelmatig iets boven drijven.
Helaas zegt ze nu regelmatig 'dat weet ik niet meer'als we het ergens over hebben. Van mij mag dat, als je 92 bent. Maar we zijn het nooit gewend geweest. En dan valt het tegen.


Maar we proberen haar geest actief te houden. Dat is voor onzelf ook goed.
En we kunnen samen lachen, om een mevrouw die ze beschreef. Bij dat mens moest ik het kastpapier boenen! Die was zo vreselijk schoon!
Veel van  de bewoners heb ik namelijk ook gekend. Niet omdat ik toen al op de receptie werkte, maar omdat ik veel in Ten Anker kwam vanwege mijn werk bij de krant. Zo zie je maar, allerlei draadjes die met elkaar verbonden zijn.
Jammer dat die onzichtbare draadjes in je hoofd soms los kunnen raken...
Grrrr...

 

4 reacties

Realiseert je moeder zich,dat ze dingen niet meer weet,als er niet over gepraat wordt?

izerinalin

30 April 2014 om 08:13

Op zo'n prachtige leeftijd is het misschien wel rustiger als er wat draadjes loslaten, wij zijn zelf op een leeftijd dat we zo graag terug kieken en zelfs ookal dingen niet meer kunnen, hoe heet dat ookal weer Grtjes

Trui[tjes] Perikelen

30 April 2014 om 10:55

Je schrijft het zo mooi.

zachtjes.....

buitenkans

30 April 2014 om 11:14

Van ons krijg je een bloemetje mantelzorger.

wijari

30 April 2014 om 20:05

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.