LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Vrienden

3 reacties

Even wat anders. We reden vandaag naar Bennekom, naar mijn zwager en schoonzus. Zwager is nu in het verpleeghuis, heeft het nog niet breed. Hij valt van het ene lichamelijk ongemak in het andere. En het vervelende is, met 81 jaar kom je er nauwelijks meer bovenop.
We namen een andere schoonzus van me mee. Die had haar broer sinds kerst vorig jaar niet meer gezien. Ze schrok zichtbaar..
Verder dachten we er goed aan te doen een vriend van mijn zwager mee te nemen, eveneens 81 jaar. De mannen hebben samen veel lol beleefd. Een lange tijd verloren ze elkaar uit het oog, maar de laatste jaren zagen ze elkaar weer en haalden dan herinneringen op. Mei 2013, toen zwager 81 werd, was de laatste ontmoeting.
Het was een goede zet om de oude vriend mee te nemen. Hij vond het fijn, hoewel ook hij veel verloren had aan zijn maatje. En samen praten, dat lukte niet, niet alleen omdat het druk was. Maar het was aan zwager te merken dat hij het bezoek waardeerde.
We hopen maar dat er toch nog licht gloort aan het einde van deze lange tunnel van ziekte en ongemakken. Voor allemaal, maar vooral voor onze schoonzus en zwager.

We proberen regelmatig op bezoek te gaan, 320 km. op een dag. 't Is veel, gelukkig hebben we een goede auto en ik een goede chauffeur!

3 reacties

Dat moet zeker een mooie afleiding zijn geweest voor je zwager.Is er kans,dat hij weer thuis kan komen?

izerinalin

17 March 2014 om 07:40

Inderdaad, een hele rit heen en weer. je doet het voor iemand hè. Ik weet het niet Jopie, het klinkt "stilletjes"...zo voel ik dat.

Ik hoop maar dat er niets meer bijkomt...

buitenkans

17 March 2014 om 09:35

Al weer zo lang geleden...... Een groot deel van mijn leven. Fijne herinnering! 

Je je schrijft erg leuk tante Jopie! Gr. Linda

Onbekend

21 March 2014 om 14:27

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.