LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Guilty Pleasures

4 reacties

En of dat een modewoord is.. Jouw guilty pleasure ?
Nooit van gehoord ? Kan ik me voorstellen, zeker als je niet naar DWDD kijkt. Ook onbekend ? Dat is De Wereld Draait Door. Van ons een favoriet programma, niet altijd even 'je dat', maar veel onderdelen zijn het bekijken waard. Zo zie ik nu regelmatig de 'guilty pleasures'van artiesten.
Even uitleggen, een guilty pleasure is een plaat die je mooi vindt, maar wat eigenlijk niet kan. Waar je je voor schaamt, je schuldig over voelt, als je de muziek meezingt als 't ie op de radio draait.
 
Hebben jullie zo'n plaat ? Ik wel, maar het probleem is, die is zo oud, die wordt nauwelijks meer gedraaid.. Die Gitarre und das Meer, dat ís 't em. Moet ik me daarover schuldig voelen ? Zeg het maar! En ik heb er een hele goede reden voor om de muziek van Freddy Quinn mooi te vinden. Da's ook belangrijk.

Het 'guilty pleasure 'hoorde ik deze week ook in het kookprogramma van de beste kok van Nederland. Zelfs over eten kan/moet een mens zich dus al schuldig voelen. Teveel eten ? Logisch, te zout,  te zoet of te vet ? als het verboden is, logisch, maar gewoon iets  wat je -stiekem- lekker vindt. Waar je je schuldig over moet voelen?

Spijs...dat is mijn guilty pleasure. Ja jury, veroordeel me maar.
Guilty or not guilty ?
Gezellige zaterdag gewenst!

4 reacties

Wat jammer toch,dat mensen schaamte kunnen voelen,als ze iets anders mooi,goed of lekker vinden dan het gros van de mensen. Het is toch je eigen smaak? En het "in"zijn van iets,bestaat toch uit gebakken lucht?

izerinalin

15 March 2014 om 10:35

Ik zou nooit een rookworst uit de hand eten van de Hema bijvoorbeeld, of zakje patat op straat. Ik vind ze beiden lekker, maar ik zou het nooit doen.

buitenkans

15 March 2014 om 14:36

Freddy Quinn heel mooi hoor Jopie, deze singeltjes heeft of had mijn schoonzusje.Wij hebben er nog een één Heintje.

wijari

15 March 2014 om 16:27

Nee ik moet je teleurstellen. Zulke geheimpjes heb ik niet.

T E R N E U Z E N A A R

15 March 2014 om 17:48

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.