LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Eind van de maand

4 reacties

't Is weer al de laatste dag van de maand, lekker kort maandje. Moeder vertelde onlangs nog dat ze februari een prettige maand vond vroeger. Want dan kreeg je een paar dagen eerder je geld. En dat was toen ze pas getrouwd waren, in 1942, hard nodig.
Wij, mijn collega's en ik dus, noemden de laatste van de maand Sint Salarius. We werkten in een R.K gebied, dus een extra Sint, dat moest kunnen. Nu komt er geen Sint meer bij, gelukkig wel geld. Maar wanneer precies ? Dat wil ook nogal eens veranderen. Gelukkig, komt het wel binnen. Dan kunnen we het straks weer opmaken, aan de boodschappen. En aan de kapper, monumentenzorg zonder subsidie.

Vanochtend hoorde ik op Omroep Zeeland over de nieuwe enquete van de Dialectvereniging. Het zijn, vind ik zelf, wel leuke initiatieven. Toch geloof ik persoonlijk niet dat je er extra mensen mee bereikt. Want degenen die geen interesse hebben in ons eigen 'praeten' zullen de side niet gauw aanklikken. De doelgroep blijft (helaas) beperkt. Maar willen degenen zie zich geroepen voelen toch alsjeblieft mee doen ?

Nu ga ik even mijn zwager een mailtje sturen, de jongste broer van mijn echtgenoot, 70 wordt hij...De jongste..tjonge jonge.
Morgen gaan we feliciteren in Spijkenisse.
Mooie dag allemaal.

4 reacties

De sint voor de ouderen komt vaak de 23-ste. Meestal koop ik dan iets lekkers.

izerinalin

28 February 2014 om 09:19

Gefeliciteerd met je zwager Jopie. Ja, 70 is een flinke mijlpaal. Het dialect is langzaam aan het uitsterven. Van de jeugd hier spreekt niemand meer dialect. Als je zegt er zit een koppeltje mjerlons in de vuurdoorn te broeden dan weten ze echt niet waar je het over hebt.

paled

28 February 2014 om 12:27

Bij ons had men het over de Heilige Salarius hoewel wij niet van Roomse huize zijn.

T E R N E U Z E N A A R

28 February 2014 om 17:47

Het gekker is, dat ik het nu nog altijd denk, in februari: Kort maandje. Die heilige kende ik niet. Mooi weekend Jopie.

buitenkans

01 March 2014 om 14:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.