LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Allegaertje

3 reacties

Zomaar een stukje van alles. Een soort potpourri dus. Dat spul dat tegenwoordig in brocantewinkels in bakken ligt, waardoor de hele winkel ernaar ruikt. Meestal geen geliefde geur bij mannen.
Van alles wat.. even vertellen over Emma, dat is een prachtig kind, maar een boef.. Je houdt je hart vast bij alle capriolen die ze uithaalt. Af en toe valt er iets om, dan zegt ze 'sorry!'. En dan is ze nog geen anderhalf. Ze kletst alles na. Er wordt weleens beweerd dat kinderen die vroeg lopen, later praten, of andersom. Nou, zij is dus de uitzondering op die regel. We genieten ervan..
Tommy heeft het soms moeilijk met zijn zus, 'dat is niet grappig Emma!'roept hij als er iets gebeurt wat niet naar zijn zin is.
Hij krijgt er nog wat mee te stellen. Zeker weten.
Nee, ik kan geen foto plaatsen, nog niet.

De tuin, daar zou ik ook een foto van willen neerzetten. De bergenia cordifolia, op zijn Thools de schoenlappersplant, is schitterend. En  mooi vind ik te lezen dat de plant eigenlijk na 5 jaar zijn mooiste tijd heeft gehad. Deze is nog nooit zo mooi geweest en staat er nu ruim 20 jaar! Weer een uitzondering dus. Ook de andere plantjes zoals de bakkruudjes en crocussen maken ons blij. Nee, jammer voor de winterliefhebbers, maar ik hoop dat het niet meer gaat vriezen. Dan gaat er veel kapot.

De komende tijd zijn er een paar verjaardagen in de familie. Een zwager wordt 70 en is een fervent oppas-opa. Ik zag voor hem een mooi boek van Peter van Straaten, met allemaal one-liners en van die typische van Straaten-tekeningen. Of het voor zwager Jan gemaakt is !
Met mijn andere zwager, die naar Bennekom verhuisde, is het nog steeds 'knudde met een rietje'. Zeven weken ligt hij nu in het zieken huis in Ede, krijgt alles wat een mens aan ziektes krijgen kan en zijn vrouw heeft in de tijd dat ze daar wonen al meer uren in het ziekenhuis doorgebracht dan in haar nieuwe appartement.

Vandaag is ze jarig, we bellen en proberen er zo snel mogelijk heen te gaan. Afgelopen weekend was zwager te ziek om veel bezoek te ontvangen.  We proberen allemaal de zonzijde te blijven zien.

3 reacties

Dat is lang voor in een ziekenhuis, tegenwoordig ga je er zo in maar ook weer uit als het een beetje kan.

Bij onze zwager blijft het ook spannend, alleen hij woont en ligt als het nodig is in Lelystad in het ziekenhuis.

Wat kan je genieten van die kleine hummels, Tommy en Emma.

wijari

25 February 2014 om 14:33

In je vorige stukje schreef je nog "niet schrijven met een vol hoofd". Volgens mij heb je met dit stukje dan toch aardig je hoofd leeg gekregen met al die verschillende notities over allerlei zaken die door je hoofd spelen. TOOS.

Toos van Holstein

25 February 2014 om 18:30

Het zou echt heel erg zijn als we nu nog winter zouden krijgen. De natuur is de winter al voorbij dus zou het heel veel schade geven.

paled

25 February 2014 om 18:49

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.