LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Niet met een volle mond praten

4 reacties

Dat hebben we als kind al geleerd, 'niet met een volle mond praten'. Bij mij is het op dit moment meer, 'niet met een vol hoofd schrijven'. Daarom is het een beetje rustig op het weblogfront, niet alleen met schrijven maar ook met reageren.
Niet dat er iets érgs'is, maar gewoon, een beetje veel, en je kunt je energie toch maar een keer kwijt. Vroeger had ik allerlei kanalen waardoor de energie afvloeien kon.

Huishouden, werken, kinderen, familie, schrijven, schilderen, noem maar op.

Nu doseer ik het een beetje. Je kunt uiteindelijk maar een ding echt goed doen, dat is dus keuzes maken. Nu kies ik voor moeder. Gelukkig gaat het wat beter met haar. Haar ogen gaan een beetje meer stralen. Ze moet wel wennen aan het zoutarm dieet, ze smikkelt zo graag. maar omdat ze zeker niet wil dat het vocht terugkomt, let ze wel op.  En haar humor komt ook terug, dat is bij Pieternella het belangrijkste.
Verder zijn we een beetje in weer voor onze jongste, die nu met Tommy en Emma alleen is. Schoondochter is voor haar werk naar de USA, 't is maar een korte week, maar zo,n gezinnetje, met hond, 'moet even geholpen. En dat doen we graag. Tommy en Emma zijn helemaal ópa'verslaafd... En Heppie de hond ook, want hij wordt door ópa'uitgelaten.

Vanochtend hadden we al een verjaardag met gezellige verhalen. Gelukkig niet teveel cholesterol/bloeddruk/hartklachten & andere verhalen. Da's nl. niet zo goed voor een mens, maar wel een gevolg van een aantal leeftijdgenoten bij elkaar.
Gerrit gaat zo tennissen, ik heb een mooi boek van schrijver Jaap Scholten. Heb ik pas ontdekt en bevalt me goed.

Dag lezers-allemaal, een fijne avond !
 

Plaatjes & foto's staan nog even op non-actief, door de installatie van een andere p.c. Komt ook weer goed. Zoals alles!!!

 

4 reacties

Gelukkig gaat het met je moeder weer beter. De rest komt vanzelf wel.

paled

24 February 2014 om 20:08

Goed op jezelf passen

Ogen die een beetje stralen....ja dat is een begin van herstel

 

buitenkans

24 February 2014 om 20:24

Fijn,dat je moeder weer humor heeft.

izerinalin

24 February 2014 om 21:35

Het gaat met moeder de goed kant op Jopie, maar mensen gaan voor  alles.Leuk dat je zo ook je zoon en schoondochter mag helpen.En zie je de kleinkinderen ook in hun eigen omgeving.

 

wijari

25 February 2014 om 10:10

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.