LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

De dag van vandaag

6 reacties

'Hoe kan ik meneer Valentijn herkennen " vroeg de ene verpleegster aan de andere op de afdeling. "Nou, die heeft vast een rood hart rond zijn hals " Beiden moesten hard lachen, terwijl een ander die voorbij kwam opmerkte , 'meneer Valentijn ligt op kamer 25..."

Dat was dus echt zo, de achternaam Valentijn komt in de buurt van Roosendaal behoorlijk dikwijls voor.

Dit gebeurde vandaag op de 14e februari,op de hartafdeling van het Lievensberg ziekenhuis. Daar waren we, omdat moeder vanochtend acuut werd opgenomen.
Ze was al een paar dagen een beetje kortademig, ging wat hoesten en was niet zo in vorm, zoals we haar kennen.
Dus toen ze vanochtend rond 7 uur de zuster had opgeroepen, heeft die haar huisarts laten komen, en meteen naar mij gebeld.
De dokter vond het beter een ambulance te bellen. Moeder stribbelde wel tegen, maar het was niet anders. Na onderzoeken op spoedeisende hulp, longarts, bloed, etc.etc, het hele verhaal, werd besloten haar toch op cardiologie op te nemen. Want er werden behoorlijke hartritmestoornissen geconstateerd en vocht achter de longen.

Het was eenspannende dag, want ik ben er tot vanmiddag bijgebleven tot ik het gevoel had dat ze 'bezorgd' lag, (en zijzelf misschien niet zo tevreden- 'al dat gedoe", maar wel haar plekje had gevonden.
Vanavond had ze dankzij medicijnen al een betere conditie, 't is ook niet niks als je al zo oud bent. En haar humor was er weer.

Morgen komt er weer een dag, nu eerst eens lekker slapen.. Ik hoop dat moeder ook een goede nachtrust heeft, want daar wil het in een ziekenhuis weleens aan ontbreken.

6 reacties

Goedemorgen, ik hoop dat je moeder en jij ook, wat hebben geslapen. Tenslotte weer een nieuwe dag met zorg en verzorgen.

Liefs van mij....InekeIneke

buitenkans

15 February 2014 om 07:44

Dat was schrikken voor jullie allemaal. Ik hoop,dat er vandaag betere berichten zijn.

izerinalin

15 February 2014 om 08:00

Dat is  schrikken Jopie.Nee slapen in het ziekenhuis is niet zo fijn.Maar vergeleken met 35/40 jaar terug is het wel beter geworden.Toen liepen de verpleegster op gezondheidklompen, je hoorde de zuster al van ver aankomen.

wijari

15 February 2014 om 11:46

Dat was een spannende dag voor jullie zeg... Hopelijk maakt je moeder het goed en mag ze gauw weer naar huis terug.

En inderdaad, wat Jannie hierboven schrijft is waar. Ik heb daar vreselijke herinneringen aan, vandaar dat ik, net als je moeder, ook niet meer naar het ziekenhuis wil...

 

Tuinfluiter

15 February 2014 om 12:03

Op zo'n respectabele leeftijd zoals je moeder heeft, ben je erg broos en bevattelijk voor allerlei kwalen. Ik hoop dat ze weer lekker opknapt en naar haar eigen kamer terugkomt. Sterkte voor jullie.

T E R N E U Z E N A A R

15 February 2014 om 13:14

Dat was wel even schrikken Jopie maar ze is nu in goede handen. En hopelijk gaat het vandaag alweer veel beter.

paled

15 February 2014 om 18:56

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.