LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Ziekenhuis

2 reacties

Vandaag waren we met moeder in het ziekenhuis, bij de oogkliniek.
Ze ziet sinds een paar dagen zwarte vlekken en sterretjes voor haar linker oog. Gelukkig geen lichtflitsen. Maar ik vond het toch wel zo belangrijk dat we gisteren de huisarts er bij haalden en die adviseerde de oogarts te consulteren. Vanochtend om negen uur belde moeder al 'ik kan al om half elf terecht", dus we maakten haast en reden met haar naar Lievensberg. in Bergen op Zoom.
Bijna 35 jaar geleden had ze netvliesloslating aan beide ogen en werd toen in Rotterdam gelaserd, naderhand waren er nog staaroperaties.
Maar de optometriste was verbaasd dat ze, 91,5 jaar oud, nog zulke goede ogen heeft. 100% aan de rechter kant, links 80%. Daar ben ik jaloers op. Trouwens, op haar gehoor ook.
Maar de klacht, die zwarte vlekjes, komt waarschijnlijk toch een kleine bloeding in het gelaserde gebied. Dat moeten we afwachten en over een paar weken terugkomen. Verder niks er aan doen.

Tegen half zes vliegen er bij haar appartement elke avond grote groepen kleine kraaien langs, dat is een ritueel. Ze komen uit de bomen in het bosje, vanonder de brug, en dan maar fladderen.

"Kijk" zei moeder, " nu zie ik heel veel zwarte vlekken!:
Ja, haar humor is ook 100%. Gelukkig. Ik hoop maar dat die klacht aan haar ogen bij trekt, ze wordt er namelijk moe van.

2 reacties

Dat lijkt me lastig voor je moeder. Ogen zijn zo belangrijk.

izerinalin

08 January 2014 om 07:42

Weet je Jopie, je wordt daar heel moe van. Als het middag is, wil je maar het liefst een beetje met je ogen dicht zitten. Je valt er ook van in slaap.

Ik hoop dat de tijd wat oplost voor je moeder. Wennen doe je ook wel. Jammer he.

 

buitenkans

08 January 2014 om 07:58

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.