LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Vriendinnetje

6 reacties

In mijn blog van 3 november schreef ik dat er een schoolvriendinnetje in de zaal zat bij de poezie-en prozamiddag in de Vergenoeging in Middelburg.

Deze week belde haar zus die in Tholen woont of ik bij haar op de koffie kwam, want zus Riet, mijn schoolvriendinnetje, was een paar dagen op bezoek.
Het was erg gezellig vanochtend, bijgepraat over nu en vroeger. Over onze bezigheden, zij heeft er veel. Haar leven is kinderloos gebleven en haar man, die loods was in Vlissingen al bijna 13 jaar geleden overleden. Haar leven heeft ze gevuld met veel andere dingen: fietsen, wandelen, tennissen, bridgen, rode Kruis, Vrienden van de St. Jacobskerk en een (te) groot huis. Genoeg te doen dus.
We kwamen tijd te kort, dus er zal zeker een keertje een vervolg komen. We woonden vlak bij elkaar in de Molenvlietsestraat in Tholen, gingen samen naar school en haar moeder, de buurvrouw dus, werd in Ten Anker verzorgd.
Veel dingen in het leven lopen parallel en raken elkaar niet meer.  Alleen als je dat zelf wil.... 

6 reacties

Fijn is dat, een vriendinnetje uit je buurt. Je hoort altijd weer dingen die jezelf vergeten bent. Laatst had ik ook zo'n ontmoeting.

Nog leuker, als er een afspraak volgt, voor jullie allebei.

buitenkans

29 November 2013 om 14:18

Apart dat het ook nu klikt.

izerinalin

29 November 2013 om 16:53

Knipogen Ja  hoor het klikt gelijk weer is mijn ervaring met oude vriendinnen

wijari

29 November 2013 om 16:55

Kinderloos .... en dat woord raakt mij diep. Maar op datzelde moment een overwelmend gevoel van dankbaarheid dat Sebastian in ons leven gekomen is. Ja, Gods wegen zijn wonderbaar ......

paled

29 November 2013 om 17:33

Wat ontzettend leuk, die onerwachte ontmoeting! En dan lekker kletsen over vroeger, hè? Doe ik ook zo graag! Ja, Jopie, een vervolg zit er vast wel in.

Tuinfluiter

29 November 2013 om 19:26

Leuk om te lezen Jopie, Marietje van Ome Ko .Dat kletsen over vroeger heeft vast met de leeftijd te maken hoor! !ik ben er ook dol op.Groetjes Ida.

 

[email protected]

29 November 2013 om 20:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.