LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Oud

5 reacties
Oud

Jannie vroeg me in een reactie op m'n vorige blogje "ben je ook kiekjes aan het scannen ?"
Deze paar wel ja. Ook het plaatje van vandaag. Maar ik ga er niet echt mee "aan de slag". Want ik moet al m'n andere foto's nog fatsoeneren, dus dan begin ik zeker niet aan m'n foto-archief. Dat archief bestaat uit een hele grote doos, tjokvol, met ons hele leven erin. Alleen de foto's rond "echte" feestelijkheden, zoals bruiloften, koper, zilver, jubilea, afscheid, die zijn veilig gesteld voor het nageslacht in nette albums. 
Maar of het nageslacht die wil ? Ik ging erover nadenken toen ik Brigitte Kaandorp bekeekKnipoog.

Hier is weer een foto uit "de oude doos". Hele oude doos. Het gebeurde niet dikwijls, maar soms mocht je als kind in Bergen op Zoom op de foto. Helemaal vanaf het Oudeland bij Tholen. De twee zussen, Wantje en Pietje,(Johanna Leena en Pieternella op z'n zondags) die je hier ziet, zullen er misschien een speciale reden voor hebben gehad. Waren opoe en opa zoveel jaren getrouwd ? Ik weet het niet. Ik ga het moeder vanmiddag vragen.
Want waarom alleen deze 2 zussen ? Er waren er nog 2...

Ook een broer van moeder staat op een soortgelijke foto. In dat zelfde stoeltje..
Ome Maris heette hij.
Toen m'n andere opoe, van vaders kant, die foto zag was haar opmerking " kijk nou toch, ome Krien (dat was een oudoom van moeder) in zijn invalide wagentje...


Moeder was 12 jaar jonger dan haar zus. En nu is zij (87) de enige die nog in leven is van de 12.

5 reacties

Gaat wel een beetje bij mij kriebelen als ik deze foto zie Jopie.Vraag me ook af wat de kinderen met onze foto′s doen als wij er niet meer zijn.

Groeten uit ZierikzeeLachend

wijari

12 January 2010 om 12:30

Jopie en Jannie,

misschien dat jullie kinderen er niets aan vinden, aan foto's uit de oude doos.

Maar als je ze ooit in keer gaat inscannen dan vinden die kinderen wel iets uit op de computer om er toch wat mee te doen.

Ik vind het zelf altijd heel interessant om bij onze familiefoto's bepaalde kenmerken in de gezichten terug te herkennen. Onze eerste familiefoto is nog niet zo oud. Van overoma. Ik schat foto gemaakt rond 1900. 

Groeten, Cathy.

katoog

12 January 2010 om 12:35

Sinds een jaar of vijf, zijn al mijn foto's digitaal weggeschreven, het is wel een zegening Jopie. Want die doos van jou met je leven in, die heb ik ook, in dozen, in  boeken van alles. Af en toe scan ik er een stuk of tien, het is wel een zorg vind ik, wat doe je d'r allemaal mee.

Het is voor de kinderen denk ik dan, maar dan denk ik weer, dan moet ik wel opschrijven wie het allemaal zijn, die op de foto staan.

Mooie foto, en bijzonder je moeder, in mijn blogje vanmorgen dacht ik aan jouw moeder. In de winter van je leven, belangstellend, humor, genieten, ja dat vind ik rijkdom.

buitenkans

12 January 2010 om 13:11

Als ik zulke foto's zie,denk ik aan het onderhoud van die kleding. Die prachtige jurkjes gestreken met zo'n loodzwaar ijzer op de kachel. groeten IZerina
izerinalin

12 January 2010 om 13:56

Brigiite was voor mij aanleiding om toch wat meer foto`s te gaan scannen en maar op schijf te zetten. Hebben ze niet te sjouwen aan zeven fotoboeken heKnipoog
my.

12 January 2010 om 14:16

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.