LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Familie

6 reacties
Familie

We begonnen vanochtend bij de Kringloopwinkel. Daarna even naar Bergen op Zoom, we wilden naar de Hema, maar kwamen bij V&D terecht. Want er is een groot probleem als je in Bergen op Zoom iets wil kopen, nee, niet alleen geld. Maar vooral parkeerruimte. Maar ik denk dat ik daarmee niks nieuws vertel. Want we gingen vroeger ook nog weleens naar Goes.

Toen nog even in Halsteren gekeken bij de grote maten winkel. Daar staan altijd gezellige dames. "Klopt, "zegt manlief dan. "Dikke mensen zijn gezellig!" En hij kan't weten ! Ik heb niks gekocht. Want er was wel veel korting, maar als het niet naar je zin is... Er hing veel "zwarts". En ik heb al zoveel "zwarts". Dus ik ben (vandaag) bescheiden geweest.

Tegenwoordig heb je zoveel in je kast. Vroeger had je doordeweekse en zondagse kleren. Dat was duidelijk te zien op foto's die toen gemaakt werden. De foto die hier te zien is, was echt feestelijk, het 40-jarig huwelijksfeest bij opa en opoe (moeders kant). De familie zag er prontjes uit. Een plaatje.. het staat zelfs in een naslagwerkje over Tholen "In vroeger tijden" 

6 reacties

Wat een mooie foto.

Ik kom ook altijd met zwart voor de dag. Johnny zit dan te wachten, vind je het mooi zeg ik dan....dat heb je al zoveel zegt hij dan. Dag lief. Het gaat goed met mij..gelukkig hè?

buitenkans

09 December 2009 om 16:40

En dan twee stel doordeweekse kleding. Die droeg je een week,dan gingen ze in de was. Groeten Izerina
izerinalin

09 December 2009 om 16:46

Jou opoe draagt dezelfde muts als mijn opoe heeft gedragen.Volgens mij heb ik zulke foto′s ook of anders mijn oudste zus.En ik heb nog twee mutsen van onze opoe alleen niet meer heel,kon ze niet wegdoen.

En ik heb ook teveel in mijn kast.Groeten JannieSmile

wijari

09 December 2009 om 17:24

De tijd van de zondagse kleren kan ik me nog heel goed herinneren. Veel veranderd denk ik dan.
paled

09 December 2009 om 17:40

mooi met die klederdracht van je Opoe, jammer dat je altijd het raster bij scannen uit een boek ziet he. ik draag nu ook meer zwart dan vroeger vind het soms ook mooi afkleden. Ja ik mag er ook zijn hoor klein en best beetje gezet.

 groetjes van Marie

Riet Luteijn

09 December 2009 om 17:47

Ja, de winkels hangen vol met zwart, Jopie en ik zie mezelf niet graag in zwart, dus ik koop ook niks. Die zondaagse kleren, dat had toch wel iets feestelijks, vind ik. Nu draag ik ze gewoon elke dag. Behalve als ik aan het schoonmaken ben natuurlijk.
Tuinfluiter

09 December 2009 om 18:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.